top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

MIJN ZELFONTWIKKELING BOEKEN TOP 10Boeken lezen is een onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Zorg er wel voor dat je alles wat je gelezen hebt ook kunt toepassen in jouw dagelijkse leven. Wat is mijn top 10 zelfontwikkeling boeken? In deze blog zal ik je mijn top 10 vertellen!

Inhoudsopgave


 

Waarom persoonlijke ontwikkeling boeken lezen?


Persoonlijke ontwikkeling boeken dragen bij aan jouw succes, gezondheid en geluk in het leven wanneer je de informatie ook daadwerkelijk toepast.

Ik heb inmiddels vele boeken gelezen en elke keer haal ik er weer iets nieuws uit dat ik kan gebruiken om mezelf te blijven ontwikkelen.


“Zorg er wel voor dat je onderwerpen uitkiest die voor jou van toepassing zijn in jouw leven. Daarnaast dien je ook actie te zetten op de vergaarde informatie om resultaat te boeken.”

Mijn zelfontwikkeling boeken top 10


Hieronder zal ik je mijn persoonlijke ontwikkeling boeken top 10 kort toelichten. Wat zijn de beste zelfontwikkeling boeken?


Tip 1 – Beste zelfontwikkeling boek – Master Your Mindset

Zeker te weten vind ik dit het nr. 1 zelfontwikkeling boek uit mijn lijst. Wil je zowel persoonlijk als spiritueel groeien? Dan is Master Your Mindset van Michael Pilarczyk zeker iets voor jou!


Naast deze onderwerpen kun je het ook toepassen voor zakelijk succes.

Michael Pilarczyk deelt zijn eigen ervaringen over bewustzijn, zingeving en inzicht. Leer na te denken over belangrijke vragen zoals, wat wil je nou echt? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? In dit boek komen diverse levensvragen naar voren.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Leer jouw eigen denkwijze te begrijpen

 2. Verbeter de kwaliteit van je leven

 3. Wordt de beste versie van jezelf

 4. Ga achter jouw dromen aan

 5. Leer omgaan met belemmerende overtuigingen en

 6. Doorbreek deze gedachtepatronen door je mindset opnieuw te programmeren

 7. Leer jezelf kennen en ontdek wat je echt wilt


Tip 2 – Zelfontwikkeling boek – Ikigai

Ikigai is het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Hieruit volgt het ikigai model met vraagstellingen die je voor jezelf kunt beantwoorden om gelukkiger door het leven te gaan.


De auteurs van dit zelfontwikkeling boek zijn naar het Japanse eiland Okinawa vertrokken om de leefstijl en het geheim van deze Japanners te ontdekken voor een lang en gelukkig leven.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Ontdek waar jij s’ ochtends voor uit bed wilt komen

 2. De geheimen achter het leven van de Japanners die 100+ zijn geworden

 3. De reden waarom je nooit met pensioen moet gaan

 4. De geheimen voor een gezond lichaam, geest en ziel

 5. Leer meer betekenisgeven aan je leven door ikigai

Tip 3 – Persoonlijke ontwikkeling boek – De logica van geluk

Dit boek leert je dat geluk zit in de balans tussen verschillende factoren. Mo Gawdat, de schrijver van dit boek was zeer rijk en succesvol, maar voelde zichzelf diep ongelukkig. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte de geluksformule.


Deze formule is voor ieder leven toepasbaar en gericht op voorspelbaar resultaat. Mo vertelt dat ondanks alle gebeurtenissen in ons leven, iedereen het vermogen in zich heeft om gelukkig te worden.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Ontdek de geluksformule

 2. Leer omgaan met vervelende gebeurtenissen en situaties

Tip 4 – Inspirerend boek voor zelfontwikkeling – De zeven eigenschappen voor succes in je leven


Dit boek van Stephen Covey leert je om succesvoller en gelukkiger te zijn in je werk en privéleven. Ontdek de 7 eigenschappen die daarvoor nodig zijn. Covey deed onderzoek bij grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Hij heeft dit samengevat in het boek.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Leer hoe je succesvoller en gelukkiger wordt in je werk en privéleven

 2. Hoe kun je effectief omgaan met anderen?

 3. Leer wat belangrijk is voor jezelf en anderenTip 5 – Zelfontwikkeling boek over geld en investeren – Rijke pa arme pa

Dit boek gaat over geld. Je leert van alles over hoe je geld kunt besparen, investeren, overhouden en hoe je succesvol kunt worden. Of je nu uit de schulden wilt komen of financieel onafhankelijk.


Robert Kiyosaki leert je op een prettige manier tegen geld aankijken en hoe je een vermogen kunt opbouwen, maar ook vooral kunt behouden. Om rijk te worden heb je niet veel geld nodig zegt Robert.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Leer hoe je moet investeren

 2. Laat je inkomen toenemen

 3. Het besparen en overhouden van geld

 4. Kom uit de schulden

 5. Passiva en activa

Tip 6 – Zelfontwikkeling boek over ondernemen en vrijheid – Een werkweek van 4 uur

Hard werken tot aan je pensioen is simpelweg gewoon niet meer nodig. Zeker niet in de digitale tijd waar wij op dit moment in leven. Online geld verdienen is nog nooit zo makkelijk geweest.


Timothy Ferriss legt zijn verhaal uit in dit boek en hoe het mogelijk is om met slechts een kleine tijdsinvestering veel geld te verdienen en vrijheid te kunnen ervaren.


In dit boek een werkweek van 4 uur zul je de antwoorden vinden. Of je nu een werknemer bent of fulltime ondernemer maakt niet uit. Ook voor ondernemers die slaaf zijn van hun eigen bedrijf zullen leren hoe je meer vrijheid kunt gaan creëren.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Leer een online-business op te zetten

 2. Hoe kun je als werknemer de vrijheid creëren?

 3. Automatiseren van processen

 4. Leer een nieuwe manier van werken & reizen

 5. Veel vrije tijd en geld in overvloedTip 7 – Persoonlijke groei boek – Het obstakel is de weg

Fouten maken is niet erg en zijn zelfs nodig om verder te komen in het leven. Dit boek het obstakel is de weg leert je ook om anders tegen obstakels aan te gaan kijken.


De quote die hieruit voorkomt: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.’ Wij mensen geven gewoonlijk veel te snel op. Als je iets wilt bereiken, dan weet je dat obstakels nodig zijn om verder te komen en dat het niet erg is om fouten te maken.


Obstakels worden unieke kansen die je zult gaan krijgen. Ryan Holiday laat door de stoïcijnse filosofie zien dat iets wat jouw pad blokkeert nieuwe wegen zal openen.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Leer anders omgaan met obstakels

 2. Ga inzien dat je door fouten maken gaat groeien

 3. Wees dankbaar voor de blokkades die je tegenkomt omdat het nieuwe wegen zal openen

 4. Stop met opgeven

 5. Leer unieke kansen in te zienTip 8 – Zelfontwikkeling boek over zelfvertrouwen – De edele kunst van NOT GIVING A F*CK

We kunnen positief overkomen, maar van binnen nog steeds diep teleurgesteld zijn. Dit boek leert je hoe je om kunt gaan met tekortkomingen en tegenslagen.


Ren niet meer weg voor je angsten, fouten en onzekerheden, maar kom oog in oog met ze te staan. Het is belangrijk om de pijnlijke waarheid onder ogen te komen om er verandering in te brengen.


Mark Manson geeft je in dit boek verschillende tools die je gaan helpen. Het boek is humoristisch en zit vol met grappen, maar daarnaast is het een goede leerschool.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Vind de moed en zelfvertrouwen weer terug

 2. Leer omgaan met tekortkomingen en tegenslagen

 3. Durf de pijnlijke waarheid onder ogen te komen

Tip 9 – Zelfontwikkeling boek voor succes – Think and grow rich

Dit is een klassieker der klassiekers. Dit boek van Napoleon Hill bevat verschillende universele wetten, waarheden en wijsheden die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd.


Leer hoe je deze weten kunt toepassen in jouw dagelijkse leven en start jouw droomleven vandaag. Dit boek laat zien dat er veel gelijkenissen zijn tussen de economie en mentaliteit van 80 jaar geleden en die van tegenwoordig.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Ontdek de denkwijze die jouw leven gaat veranderen

 2. Hoe kun je je droomleven creëren?

 3. Welke universele wetten voor succes en geluk zijn er en hoe kun je ze toepassen?

Tip 10 – Zelfontwikkeling boek productiviteit – Doe één ding

Tegenwoordig in het dagelijks leven zijn we erg druk en gestrest. Hoe kun je ervoor zorgen dat je productief blijft en geen burn-out veroorzaakt?


Het boek doe één ding van Gary Keller & Jay Papasan gaat je daarbij helpen. Het idee van dit boek zal voor waanzinnige resultaten zorgen in je werk, privé en op spiritueel vlak.


Wat ga je leren in dit boek?


 1. Hoe blijf je productief?

 2. Voorkom een burn-out

 3. Leer resultaten te boeken in je privé, werkleven en spiritueel gezien

 4. Stop met multitasken

Welke zelfontwikkeling boeken kan ik mee beginnen?


Sommige boeken zijn best wel heftig om mee te beginnen en deze zijn misschien wat moeilijk te begrijpen. Het boek dat ik kan aanraden om mee te beginnen is Master Your Mindset van Michael Pilarczyk.


Dit zelfontwikkeling boek bevat enorm veel informatie en het zal je denkwijze veranderen om jouw beste leven te gaan leven.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Комментарии