top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

ONZEKERHEID OVERWINNEN? GEBRUIK DEZE TIPS!Onzekerheid. We krijgen er allemaal mee te maken in ons leven. Of het nu gaat om je uiterlijk of op je werk. Allemaal twijfelen we weleens aan onszelf. Deze onzekerheid overwinnen kan zeker.


Het kan best lastig zijn want je moet hiervoor uit je comfortzone gaan. Iets waar veel mensen behoorlijk moeite mee hebben. Daarom ga ik jou in dit bericht vertellen wat je kunt doen om deze onzekerheid te overwinnen.

Wil jij blijvend zelfvertrouwen en beter voor onzekerheid overwinnen? Volg dan de online training blijvend zelfvertrouwen!
Inhoudsopgave 

Wat is onzekerheid?


Onzekerheid is er in allerlei verschillende soorten. De bekendste vorm van onzekerheid is misschien wel uiterlijk. Veel mensen zijn niet helemaal tevreden met hun uiterlijk. Daarnaast heerst er ook veel onzekerheid over keuzes die je moet maken.


Of dit nu werk gerelateerd is of in het persoonlijke leven. Je blijft twijfelen aan jezelf en dit is iets waar je van af wilt. Onzekerheid overwinnen is zeker mogelijk.


Symptomen van onzekerheid

Omdat we onzekerheid op veel vlakken kunnen ervaren zijn er ook veel symptomen te bedenken van onzekerheid. Onzekerheid overwinnen begint met het erkennen van de problemen. Je moet accepteren dat je niet perfect bent en je moet hier echt aan willen gaan werken.


Zonder die motivatie zal de onzekerheid nooit weggaan. Dit is dus het stukje dat je uit je comfortzone moet gaan. Hieronder vind je een opsomming van de symptomen van onzekerheid. Ervaar je meerdere van deze zaken? Dan ben je waarschijnlijk onzeker:


 1. Het gevoel hebben dat je altijd dingen fout doet

 2. Je bent nooit trots op de dingen die je doet en de keuzes die je maakt

 3. Erg kritisch zijn op jezelf

 4. Je hebt het gevoel dat je niets kunt

 5. Jezelf wegcijferen tegenover anderen

 6. Je vindt anderen altijd beter dan jezelf


De gevolgen van onzekerheid


Als je met jouw onzekerheid blijft worstelen dan kan dit gevolgen hebben. Voor zowel de lange als de korte termijn. Bij onzekerheid overwinnen is het belangrijk dat je de gevolgen kent.


Wanneer je ze niet kent en door blijft gaan kan dit op den duur verstrekkende gevolgen hebben. Daarom vind je hieronder een overzicht van mogelijke gevolgen. Pas heel goed op voor deze gevolgen. Ze kunnen een enorme impact hebben.


 1. Faalangst: Je blijft, maar bang dat de dingen die jij doet falen.

 2. Eenzaamheid: Je raakt afgezonderd van de buitenwereld waardoor je eenzaam kunt worden.

 3. Relatieproblemen: Als je in een relatie onzeker blijft kan dit voor de partner lastig zijn. Dit geeft op den duur problemen.

 4. Angststoornissen: Als je te lang met onzekerheid blijft worstelen kan dit leiden tot angststoornissen. Iets wat je niet wilt.

 5. Werk gerelateerde problemen: Door veel onzekerheid zal je nooit je werk goed kunnen doen.

 6. Depressie: Dit is één van de meeste erge gevolgen. Als je in een depressie belandt kom je er zonder professionele hulp niet uit.


Leer onzekerheid overwinnen

Daarom wordt het tijd dat jij jezelf in de spiegel aan gaat kijken en besluit met die onzekerheid om te kunnen gaan. Als je de onzekerheid erkent, alleen dan kun je hem overwinnen.


Nadat je het erkent, wordt het tijd dat je de onzekerheid gaat overwinnen. Daarom volgen hier onder enkele tips die je moet toepassen als je de onzekerheid overwinnen wilt.


Hoe kun je onzekerheid overwinnen?


onzekerheid overwinnen

Onzekerheid overwinnen gaat alles behalve vanzelf. Als je dit dus wilt, zul je er echt voor moet gaan. Uiteindelijk kan iedereen dit en wordt je leven er echt beter van. Investeer daarnaast altijd in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.


 • Heb lak aan wat andere van je vinden: Dit is een hele belangrijke. Veel mensen vinden van alles van anderen. Sommige mensen zijn kwetsbaar voor de mening van een ander. De eerste tip, heb hier lak aan. Dit is op het begin lastig maar later gaat dit allemaal vanzelf.

 • Noteer waar je goed in bent: Iedereen is wel ergens goed in. Ook als je onzeker bent. Schrijf dus op een stuk papier waar je goed in bent. Als je iets hebt waar je goed in bent dan blijkt dit ook wel ergens uit. Hiermee geef jij jezelf eigenlijk een compliment.

 • Stel realistische doelen: Het overwinnen van onzekerheid gaat gepaard met het stellen van realistische doelen. Geef voor jezelf aan wat je anders wilt doen, of dit nu op het werk is of thuis. Lukt je dit? Dan krijgt jouw zelfvertrouwen een boost.

 • Testosteron verhogen (voor mannen): Wanneer je een hoger testosteron gehalte hebt, dan kan dat jouw zelfvertrouwen een boost geven.


Wil jij blijvend zelfvertrouwen en beter voor onzekerheid overwinnen? Volg dan de online training blijvend zelfvertrouwen! 

Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer artikelen & pagina’s over zelfvertrouwen:

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page