top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

INNERLIJKE RUST: HOE VIND JE HET? 11 TIPS + BOEK!Wat is innerlijke rust en hoe kun je dit vinden? Er zijn vele oorzaken waardoor je een tekort aan innerlijke rust kunt ervaren, daarnaast zijn er ook vele gevolgen als je dit niet tijdig aanpakt.


Tegenwoordig zijn we vooral altijd druk en gehaast, maar dit heeft negatieve gevolgen voor jouw gezondheid. In dit artikel geef ik je 11 tips om meer innerlijke rust te ervaren!

Inhoudsopgave 

Wat is innerlijke rust?


Innerlijke rust is naar mijn mening een staat van zijn waarbij je geen stress, druk of negativiteit ervaart. Het woord zegt het zelf al. Je voelt je rustig vanbinnen, waardoor je een gevoel van vreugde, liefde en ontspanning ervaart. Alles is prima op dit moment, want je voelt jezelf voldaan en tevreden.

“Voor mij is innerlijke rust een staat van zijn waarbij ik niet aan de toekomst of het verleden denk, maar in het hier en nu zit. Een staat van zijn die je niet met woorden kunt beschrijven.” — Kaz Willer

Mogelijke oorzaken voor een tekort aan innerlijke rust


Er zijn vele oorzaken die kunnen leiden tot stress. Innerlijke rust komt niet voort uit problemen, maar uit oplossingen. Jouw gedachtes, mindset of leefstijl kunnen ook een mogelijke oorzaak zijn voor een tekort aan innerlijke rust. Hieronder zal ik een aantal mogelijke oorzaken voor je opsommen.


Gevolgen van weinig innerlijke rust


Een tekort aan innerlijke rust kan vele negatieve gevolgen hebben in alle vlakken van jouw leven. De manier waarop je denkt en de keuzes die je maakt bepalen grotendeels de koers van jouw leven. (Uitspraak van Michael Pilarczyk) Hieronder zal ik een aantal negatieve gevolgen voor je opsommen wanneer je een tekort aan innerlijke rust hebt.

Hoe vind je innerlijke rust?


vrouw innerlijke rust


Innerlijke rust is dus de oplossing voor vele problemen die je ervaart in het dagelijkse leven. Er zijn verschillende manieren om tot deze staat van zijn te komen. Hieronder geef ik je 11 tips voor meer innerlijke rust.


1. Wees niet te perfectionistisch


Perfectionisme kan jouw innerlijke rust verstoren, want het is nooit goed genoeg, waardoor je weinig zelfvertrouwen en stress krijgt. Probeer bijvoorbeeld eens om wat meer fouten te maken. Je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken, want dit is niet erg en het zal je een hoop tijd en onrust besparen.


2. Planning en structuur voor innerlijke rust


Planning en structuur kan ervoor zorgen dat je een gevoel van innerlijke rust ervaart, omdat je elke dag weet wat je te doen staat en welke doelen je wilt behalen. Je weet dat je nu aan jouw droomleven aan het werk bent en wat daarvoor nodig is om het te bereiken.


“Ik heb jarenlang geen goede structuur gehad waardoor ik enorm veel stress ervaarde. Ik werkte veel en hard, maar ik wist niet precies waar ik naartoe wilde gaan en ik had geen goede routines voor mezelf.” — Kaz Willer

3. Minder op social media scrollen


Het is niet erg om op social media te scrollen, behalve als je jezelf gaat vergelijken met mensen die bepaalde successen hebben gehaald of waarvan je vindt dat ze er beter uitzien bijvoorbeeld. Wees ervan bewust dat iedereen zijn eigen pad heeft en dat dit niet jouw pad is.


Daarnaast is social media vaak gebaseerd om iets aan de buitenwereld te laten zien, maar dit betekent niet dat ze innerlijk rust ervaren en innerlijk succesvol zijn. Dit lijkt alleen zo voor de buitenwereld.


4. Stop met nieuws kijken


9 van de 10 keer is het nieuws negatief of gaat het over overbodige zaken. Stop met jezelf druk te maken over wat er in de wereld gebeurt en start met jezelf te richten op jouw eigen leven. De media spelen daarnaast vaak in op hoe onze hersenen werken en ze weten precies hoe ze meer kijkers kunnen krijgen. Trap er niet in.


5. Meditatie & Yoga


Meditatie en yoga zorgen ervoor dat je een bepaalde staat van bewustzijn en rust kunt bereiken. Er zijn verschillende soorten meditaties en yoga die je kunt beoefenen. Probeer het eens uit, want het zal veel voordelen geven wanneer je dit regelmatig en consistent doet.

6. Ga de natuur in voor innerlijke rust


Ga eens lekker de natuur in. Luister naar de mooie vogeltjes. Bekijk de mooie bomen, planten en insecten. De wereld zit vol met mooie dingen waar we onszelf niet van bewust zijn. Probeer meer dankbaarheid en bewustzijn te creëren voor de mooie natuur om ons heen. Dit zal je meer rust geven en uit de dagelijkse sleur halen.


7. Leer omgaan met negatieve gedachtes


Je kunt niet stoppen met negatief denken, maar je kunt wel leren hoe je hiermee om kunt gaan. Jouw gedachtepatroon kan een grote oorzaak zijn waardoor je geen innerlijke rust zult ervaren. Wees jezelf hiervan bewust.


8. Sport en beweeg regelmatig


Bij het sporten komen er stofjes in je lichaam vrij die je een gevoel van rust en voldoening geven. Zorg er dus voor dat je regelmatig beweegt en af en toe eens intensief gaat sporten. Werk daarnaast aan een gezonde leefstijl.


9. Werk aan zelfacceptatie en zelfvertrouwen en zelfliefde


Werk aan jouw zelfvertrouwen en leer daarnaast jezelf en het verleden te accepteren. Aan het verleden kun je niets meer doen. Je kunt er alleen mee leren omgaan. Door alles te omarmen en meer zelfliefde te creëren zul je meer innerlijke rust gaan ervaren.


“Door gebeurtenissen uit mijn verleden strafte ik mezelf continu af in het heden. Ik verdiende het simpelweg niet om gelukkig te zijn, want kijk naar mijn verleden. Ik heb geleerd om mijn verleden en mezelf te accepteren. Hierdoor ervaar ik meer innerlijke rust.” — Kaz Willer

10. Beperk stress


Stress is een van de grootste boosdoeners. Probeer stress te allen tijde te beperken. Dit kun je doen door de tips uit dit artikel te volgen. Het kan zelfs zo zijn dat we niet eens in de gaten hebben dat we stress hebben. Op lange termijn kan het zeer schadelijk zijn, maar dan is het meestal al te laat. Probeer het te voorkomen.


11. Volg jouw eigen pad voor meer innerlijke rust


Niemand heeft gezegd dat je het werk moet doen wat je nu doet. Kies ervoor om iets te doen wat je leuk vindt. Volg jouw eigen pad en niet die van iemand anders. Het kan zijn dat je de mogelijkheid niet hebt om iets te doen wat je leuk vindt, probeer dan om naast jouw huidige werk iets op te bouwen. Besteed genoeg tijd en aandacht aan jouw hobby’s en maak er uiteindelijk je werk van.


Dit boek voor innerlijke rust raad ik aan


Aangezien jouw gedachtes en mindset vaak de grootste boosdoener zijn voor een tekort aan innerlijke rust, raad ik je absoluut Master Your Mindset van Michael Pilarczyk aan. Dit boek zorgt ervoor dat je anders tegen de wereld en naar jezelf gaat kijken. Je gaat als het ware je mindset her programmeren.


zelfontwikkeling boeken top 10

Master your mindset


  1. Leer jouw eigen denkwijze te begrijpen

  2. Verbeter de kwaliteit van je leven

  3. Wordt de beste versie van jezelf

  4. Ga achter jouw dromen aan

  5. Leer omgaan met belemmerende overtuigingen en

  6. Doorbreek deze gedachtepatronen door je mindset opnieuw te programmeren

  7. Leer jezelf kennen en ontdek wat je echt wilt9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments