top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

ANGST OVERWINNEN? DEZE TIPS GAAN JE HELPEN!Het is helaas een feit dat veel mensen dagelijks gedreven worden door angst. Hoe kun je angst overwinnen? Angst kan talloze redenen hebben en kan zich ook op talloze manieren uiten, afhankelijk van de persoon en de situatie.


Wanneer je je angstig voelt, wordt je overweldigt met een gevoel van schrik, bezorgdheid en vrees; het is een reactie op een onderliggend gevoel dat je waarschuwt voor alle manieren waarop iets fout kan gaan.


Sommige mensen worden dagelijks gedreven door angst en forceren zichzelf hierdoor dag in dag uit om werk te doen dat ze helemaal niet leuk vinden, puur uit angst om zonder geld te komen te zitten en alles kwijt te raken.


Maar het kan ook anders, daarom geef ik je 5 tips om je angst te overwinnen.

Inhoudsopgave


 

5 tips om jouw angsten te overwinnen


1. Angst overwinnen door te schrijven

Dagelijks of wekelijks al je gevoelens en angsten op papier zetten kan een hoop goeds brengen. Door regelmatig je angsten op te schrijven kunnen er zich twee zeer behulpzame verschijnselen voordoen.


Allereerst helpt het mensen om de angst als het ware van zich af te schrijven. Wanneer dit niet het geval is het opschrijven van je angsten in ieder geval een manier om je eigen angsten te herkennen en vanuit hier kun je het gaan beschrijven.


2. Angststoornis overwinnen door het op te zoeken


Angst overwinnen komt niet vanzelf… Je zult je angsten te lijf moeten gaan en dit kan zeer confronterend zijn. Wanneer je voor altijd ‘lekker’ in je comfortzone blijft, zal er niets gebeuren.


Wanneer je je angst te lijf gaat en op deze manier buiten je comfort zone treedt, maak je stappen bij het overwinnen van je angst en verleg je je eigen grenzen.


3. Hoe overwin je angst door meditatie?


Mediteren is echt niet iets wat alleen ‘hippies’ doen. Sterker nog, mediteren wordt steeds populairder, ook onder de jongeren, en dat heeft een reden. Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie een erg behulpzaam middel is bij angst overwinnen.


Door even in een comfortabele positie te gaan zitten, de ogen te sluiten en op de ademhaling te letten, kun je je eigen gedachtes en angsten beter erkennen en plaatsen.

Dit helpt met het omgaan met je angsten, in plaats van het onderdrukken van je angsten. Yoga kan helpen om meer tot rust te komen!


4. Wees meer optimistisch

Wij als mensen hebben de aangeboren drang om altijd van het negatieve uit te gaan. ‘Ik ga mijn toets nooit halen’ en ‘Ik word toch niet aangenomen’ zijn veelvoorkomende angsten.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met een iets optimistischere en realistischere blik op de wereld kun je al veel angsten wegjagen.


5. Angst overwinnen door te praten


Angst overwinnen is zeer lastig om volledig op eigen houtje te doen. Door erover te praten met familie, vrienden of zelfs professionals gooi je al je angsten de buitenwereld in en kun je ze onder ogen gaan zien, in plaats van dat je ze voortdurend onderdrukt.


Andere mensen hebben doorgaans het beste met je voor en deze kunnen je helpen met het overwinnen van angsten. Praat bijvoorbeeld over verlatingsangst met je partner als je daar last van hebt.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page