top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

AFFIRMATIES: WAT ZIJN HET EN WAT HEB JE ERAAN? VOORBEELDEN
We hebben allemaal wel eens affirmaties gezien of gehoord. Als je op zoek bent naar een krachtige tool om je mindset positief te veranderen, dan zijn affirmaties perfect voor jou!


Dit zijn korte, krachtige zinnen die ons helpen om onszelf te herinneren aan de kracht die we diep van binnen hebben. Ze kunnen ons helpen om onze doelen te bereiken, onszelf te motiveren en onszelf beter te voelen.


In dit artikel ga ik wat verder in op wat affirmaties precies zijn, wat je eraan hebt, hoe je ze toepast en geef ik je diverse voordelen en voorbeelden voor (zelf) liefde, afvallen en angst.

Inhoudsopgave 

Wat zijn affirmaties?


Affirmaties zijn stellingen of zinnen die je herhaalt om jezelf ervan te overtuigen dat het waar is. Deze repetitieve stellingen helpen je om je onderbewustzijn te veranderen en negatieve gedachten te vervangen door positieve gedachten.


Dit zorgt ervoor dat je je beter voelt en bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgt. Jouw hersenen kunnen geen onderscheid maken tussen of dit echt waar is of niet. Door het te herhalen zul je jezelf her programmeren en alles aantrekken wat je wilt en nodig hebt.


Positieve affirmaties voorbeelden

Dit is een krachtige tool om je leven te verbeteren en je doelen te bereiken. Positieve affirmaties helpen je om je focus te verleggen van negatieve gedachten naar positieve gedachten.


Door ze te herhalen, programmeren ze je brein om je doelen te bereiken en je leven te verbeteren.


Affirmaties (zelf)liefde


In ons leven draait het allemaal om liefde. Zonder liefde zijn we niets. Liefde is waar we voor leven. Helaas ervaren veel mensen een gebrek aan liefde. Dit kan allerlei oorzaken hebben, van een moeilijke jeugd tot een traumatische relatie.


Maar gelukkig kunnen we onze liefdesenergie weer aanwakkeren door affirmaties. Het zijn krachtige zinnetjes die je herhaalt om je onderbewustzijn te programmeren. Begin vandaag nog met deze 10 affirmaties en breng meer zelfliefde en liefde in je leven.


 1. “Ik verdien liefde en ben waardevol.”

 2. “Ik sta open voor nieuwe liefdevolle ervaringen.”

 3. “Ik geef en ontvang liefde met gemak.”

 4. “Ik open mijn hart.”

 5. “Ik straal liefde uit naar alle mensen die ik ontmoet.”

 6. “Ik gun iedereen geluk en liefde.”

 7. “Ik ben dankbaar voor alle liefde in mijn leven.”

 8. “Ik geef liefde en aandacht aan mezelf.”

 9. “Ik vergeef mezelf en anderen, zodat er meer liefde kan stromen.”

 10. “Ik omarm alle facetten van liefde.”


Affirmaties afvallenIn iedereen schuilt een verlangen naar een slank en gezond lichaam. Toch lukt het maar weinigen om op een eenvoudige, gezonde en natuurlijke manier gewicht te verliezen en hun ideale gewicht te bereiken.


Vaak gebeurt het dat mensen zich vastbijten in allerlei yo-yo dieetmethodes en uiteindelijk toch weer aankomen. Er is een betere en eenvoudigere manier.


De kracht van positieve affirmaties die je dagelijks herhaalt, kan je helpen af te vallen en je ideale gewicht te bereiken. Positieve affirmaties hebben namelijk de kracht om ons onbewuste te programmeren en onze gedachten en gedrag te veranderen.


Hierdoor kunnen ze echt een verschil maken in je leven.


 1. Ik houd mijn lichaam elke dag gezond en fit.

 2. Ik eet gezonde en voedzame maaltijden die mijn lichaam nodig heeft.

 3. Ik beweeg mijn lichaam elke dag en kies voor gezonde activiteiten.

 4. Ik luister naar mijn lichaam en geef toe aan mijn verlangens.

 5. Ik laat ongezonde voedingsmiddelen los en kies bewust voor gezonde voeding.

 6. Ik voel me steeds slanker en fitter worden.

 7. Mijn lichaam is sterk en gezond.

 8. Ik heb een gezond en fit lichaam.

 9. Ik ben tevreden en gelukkig met mijn lichaam.

 10. Ik geef liefde en aandacht aan mijn lichaam.


Positieve affirmaties angst


Angst is een gevoel dat we allemaal wel kennen. Het is een onprettig gevoel dat vaak onnodig is en ons leven onnodig moeilijk kan maken. Gelukkig zijn er verschillende dingen die we kunnen doen om onszelf tegen angst te beschermen.


Een daarvan is het herhalen van positieve affirmaties. Dit zijn korte, krachtige zinnen die ons helpen onze angst te verminderen en onszelf te versterken.


Hier zijn 10 positieve affirmaties die je kunt herhalen wanneer je je angstig voelt:


 1. “Ik ben kalm en rustig.”

 2. “Ik ben veilig.”

 3. “Ik ben in controle.”

 4. “Ik kan dit aan.”

 5. “Ik ben sterk.”

 6. “Ik ben gezond.”

 7. “Ik vertrouw mezelf.”

 8. “Ik ben geweldig.”

 9. “Ik ben geliefd.”

 10. “Alles komt goed.”


5 voordelen van krachtige affirmaties

Met affirmaties kun je alles bereiken wat je wilt. Er zijn geen beperkingen. Je kunt ze gebruiken voor elk gewenst resultaat. Of je nu wilt afvallen, je carrière wilt verbeteren, je relatie wilt verbeteren of gewoon je leven wilt verbeteren, alles is mogelijk.


Affirmaties zijn krachtig omdat ze ons helpen om onze aandacht te richten op wat we willen, in plaats van op wat we niet willen. Door onze aandacht op positieve dingen te richten, creëren we meer van dat in ons leven.


Hier zijn 5 voordelen van het gebruiken van affirmaties:


1. Ze helpen ons om onze doelen te bereiken


Als we onze aandacht richten op wat we willen bereiken in plaats van op wat we niet willen, dan zullen we eerder onze doelen bereiken.


Affirmaties helpen ons om onze aandacht te richten op wat we willen, zodat we ons beter kunnen concentreren en onze doelen eerder kunnen bereiken.


2. Ze motiveren ons


Affirmaties helpen ons om onze innerlijke kracht te herkennen en te gebruiken. Door onszelf te herinneren aan onze kracht, voelen we ons gemotiveerd om door te gaan en onze doelen te bereiken.


3. Ze helpen ons beter te voelen


Affirmaties helpen ons negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten. Door onszelf te herinneren aan de goede dingen in ons leven, voelen we ons beter en zijn we gelukkiger.


4. Ze helpen ons om onze angsten te overwinnen


Angst is een negatieve emotie die ons kan tegenhouden om onze doelen te bereiken. Door onszelf te herinneren aan onze kracht en onze innerlijke kracht, kunnen we onze angsten overwinnen en onze doelen bereiken.


5. Ze helpen ons om beter te slapen


Als we ons concentreren op positieve dingen, zullen we ons beter voelen en beter slapen. Door onszelf te herinneren aan de goede dingen in ons leven, kunnen we ontspannen en beter slapen.


Is de werking van affirmaties wetenschappelijk bewezen?

De kracht van affirmaties is een kracht die steeds meer aan bekendheid en populariteit krijgt. Er zijn vele manieren om ze te gebruiken, maar het belangrijkste is dat ze je helpen om je doelen te bereiken.


Maar is de kracht van affirmaties ook echt wetenschappelijk bewezen? De kracht van affirmaties wordt steeds meer erkend door de wetenschap.


In een recente studie uitgevoerd door de Universiteit van Waterloo werd aangetoond dat mensen die dagelijks affirmaties gebruikten, een hogere mate van welzijn ervoeren dan degenen die dat niet deden.


De studie toonde ook aan dat het gebruik ervan leidde tot een vermindering van negatieve emoties en een toename van positieve emoties. Dit bewijst dat affirmaties niet alleen maar hype zijn, maar dat ze echt werken.


Als je op zoek bent naar manieren om je leven te verbeteren, dan is het gebruik van affirmaties zeker iets om in overweging te nemen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen je leven echt positief veranderen.


Hoe kun je affirmaties toepassen?


Affirmaties werken het beste wanneer ze specifiek, positief en in het tegenwoordige tijd zijn. Het is ook belangrijk om te geloven in de affirmaties die je herhaalt. Wanneer je twijfelt of ze waar zijn, dan zullen ze niet werken.


Je kunt ze hardop zeggen of ze opschrijven. Sommige mensen vinden het fijner om ze hardop te zeggen, zodat ze ze beter kunnen geloven. Anderen vinden het fijner om ze op te schrijven, zodat ze ze kunnen lezen wanneer ze willen. Het is aan jou wat je fijner vindt.


Er zijn geen regels over hoe je affirmaties moet gebruiken. Gebruik ze zo vaak je wilt.


Sommige mensen gebruiken ze dagelijks, anderen gebruiken ze wanneer ze zich minder lekker voelen.


Probeer verschillende dingen uit en kijk wat voor jou werkt. Je kunt ze ook in combinatie met andere technieken gebruiken, zoals visualisatie of meditatie. Het maakt niet uit hoe je ze gebruikt, als je maar gelooft in de kracht ervan.


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer blogs over spiritualiteit:4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments