top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WAAR IS GEMBERTHEE GOED VOOR? BEKIJK DE GEZONDHEID ’S VOORDELENGemberthee is goed voor jouw gezondheid. Het brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Waar is gemberthee goed voor en wat is de werking? Kun je er bijvoorbeeld van afvallen? In dit artikel lees je alles wat je te weten wilt komen over gember!

“Naar mijn mening is gember echt een wondermiddel. Het zorgt overdag voor minder stress en snaaibehoeftes en s ’avonds voor een rustgevend gevoel waardoor ik sneller in slaap val.” — Kaz Willer

Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

Inhoudsopgave 

Waar is gemberthee goed voor en wat doet het?


Gemberthee wordt van gezegd dat het verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Wel moet ik erbij vermelden dat nog niet alle voordelen voor 100% zijn bewezen door wetenschappelijk onderzoek.


Ze hebben namelijk alleen met bepaalde stoffen die in gember voorkomen gewerkt en niet met de hele gember zelf. Gember bevat wel de stoffen waarvan is bewezen dat het veel gezondheidsvoordelen heeft.

De voordelen en de werking van gemberthee


1. Gemberthee tegen verkoudheid


In gemberthee zitten verschillende vitamines en mineralen die goed zijn tegen verkoudheid. Het bevat slijmoplossende eigenschappen en het werkt ontstekingsremmend.


Het is geen vervanging voor medicijnen, maar wel een hele goede aanvulling op jouw dagelijkse voeding! Daarnaast bevat het antihistamine eigenschappen die helpen om allergieën tegen te gaan.


2. Het helpt voor minder snacken


Dit ervaar ik zelf ook als ik gemberthee drink. Ik heb minder trek en honger. Het zorgt voor een verminderde eetlust. Dit komt doordat gember zorgt voor een goede opname van de voeding.


Wanneer jouw lichaam de juiste voeding binnenkrijgt, dan zal het ook niet gaan zeuren om meer eten.


3. Goed voor darmen en de spijsverteringGemberthee helpt de stofwisseling op gang waardoor het goed is voor maag- en darmproblemen. Het zorgt voor een snellere opname van de voedingsstoffen en het stimuleert de alvleesklier die spijsverteringsenzymen aanmaken.


Het verhoogt daarnaast de samentrekking van de maag, waardoor jouw voedsel weer sneller in je darmen terecht komt. Dit helpt dus weer bij een opgeblazen gevoel.


4. Reinigen van het lichaam


Gemberthee heeft een reinigende werking voor je lichaam. Het stimuleert je lever om jouw lichaam te ontgiften. Daarnaast heeft het een reinigende werking op je lymfestelsel.

Deze voeren de schadelijke stoffen af. De gifstoffen kunnen zich dus niet meer opstapelen in jouw organen. Ook reinigt het jouw gehemelte, waardoor de vieze geuren zich niet kunnen vasthouden.


5. Gemberthee tegen misselijkheid


Gember is een hulpmiddel vanuit de Chinese oudheid en geneeskunde. Zorg er wel voor dat je verse gember neemt om thee mee te zetten. Het helpt tegen misselijkheid door de stof gingerol die gember bevat. Deze stof blokkeert het signaal tussen de hersenen en maag dat braken kan veroorzaken.


6. Het verminderd stress


Gemberthee heeft een kalmerende werking. Zelf merk ik vaak als ik het drink dat ik mezelf meer relaxed voel en lekkerder in mijn vel zit. Wanneer je bijvoorbeeld chagrijnig bent en even niet lekker in je vel zit of stress ervaart, dan kun je eens proberen om een kopje gemberthee te pakken.


Ga lekker naar buiten en pak even een rustmomentje.


7. Een frisse adem


Het heeft een neutraliserende werking en het zorgt er dus voor dat vieze geurtjes in je mond zoals knoflook of iets anders geneutraliseerd wordt. Het bevat de stof gingerol die de aanmaak van de stof sulfhydryl oxidase 1 stimuleert. Dit enzym valt de zwavelhoudende deeltjes in je mond aan. Hierdoor verdwijnt de slechte geur.


8. Spierpijn en Menstruatiepijn


Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verbeterd de doorbloeding, dit kan dus helpen bij spierpijn.


De wortelknol bevat medicinale eigenschappen.


Dit is gebleken uit onderzoek van de American Pain Society (APS). Dit geld dus ook voor menstruatiepijn waarbij je hevige buikkrampen kunt ervaren.


9. Vitaminen en mineralen


Gember zit vol met vitaminen, antioxidanten en mineralen. Het bevat onderandere B1, B2, B6 en vitamine C. Qua mineralen zit er veel meer in nog. Gember bevat magnesium, fosfor, zink, koper, natrium, ijzer, calcium en kalium. Daarnaast bevat het de stoffen Ginerol, Shogaol en Zingiberene die helpen bij alle voordelen uit dit artikel.


10. Bloedsuikerspiegel


Gember zorgt ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel daalt in je lichaam. Dit komt doordat gember jouw insuline en insulinegevoeligheid verbeterd. Het verhoogt de opname van glucose van je spier- en vetcellen, waardoor je bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte in je bloed zullen dalen.


Hoeveel gemberthee drink je per dag?


Nu kun je jezelf afvragen, maar hoeveel moet ik dan per dag drinken? Er wordt aangeraden om minimaal 2 koppen gemberthee per dag te drinken. Ongeveer 600 ml in totaal.


Je kunt van de gemberwortel kleine schijfjes snijden. Ikzelf doe meestal 2 schijfjes per glas. De schijfjes kun je nog door de helft snijden.


Is gemberthee gevaarlijk?


Nee, het is bij normaal gebruik niet gevaarlijk, maar let op dat je niet té veel gember eet of drinkt op een dag. Volg de aanbevolen hoeveelheid zoals hierboven aangegeven.


Hieronder zal ik een aantal risico’s opsommen van te veel gember!


“Je hoeft je geen zorgen te maken, want je zult niet zomaar een overdosis nemen”

Te veel gember kan zorgen voor:


 1. Problemen voor de darm en maag

 2. Hartkloppingen, duizeligheid, slaperigheid en verwardheid

 3. Huiduitslag

 4. Uitdrogingsverschijnselen

 5. Bloedingen door de bloed verdunnende werking

 6. Verlaagde bloeddruk

Drink het niet als je:


 1. Koorts hebt

 2. Last hebt van galstenen

 3. Aspirine of bloedverdunners gebruikt

 4. Voor een operatie

 5. Zwanger bent of borstvoeding geeft

Is gemberthee gezond?


Als je tot hier hebt gelezen, dan weet je nu vast wel dat gemberthee erg gezond is!

Het is dus goed voor de verkoudheid, minder snacken en afvallen, de spijsvertering, het bevat vele vitamines en mineralen, een frisse adem, tegen misselijkheid, stress, spierpijn, menstruatiepijn en de bloedsuikerspiegel.


Genoeg redenen om elke dag 2 kopjes te drinken!


Gemberthee drinken voor het slapen gaan


Ikzelf drink het altijd voordat ik ga slapen. Dit geeft een rustgevend gevoel, waardoor ik sneller in slaap val en relaxed ben. Dit komt door de rustgevende werking van gember en doordat het sneller je avondeten zal verteren.

Het heeft een kalmerende werking op je darmen en maag, waardoor je uiteindelijk dus sneller in slaap valt.


Kun je afvallen van gemberthee?


Wanneer je dit toepast bij een gezond voedingspatroon, dan zal het helpen bij het afvallen.


Een onderzoek heeft aangetoond dat het helpt. Mannen met obesitas moesten elke dag gemberthee drinken.

Het zorgde voor minder honger, waardoor er minder gesnackt werd en waardoor ze dus meer afvallen dan de andere groep die geen gemberthee dronk.


Wanneer je gemberthee drinkt, dan zal je vetverbrandingssysteem gestimuleerd worden en je zult sneller vol zitten, waardoor je dus minder eet en afvalt.


Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments