top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WET VAN AANTREKKINGSKRACHT TOEPASSEN VOOR GELD EN LIEFDEIn deze blogpost gaan we dieper in op de wet van aantrekkingskracht. We leggen uit wat deze wet precies inhoudt en geven enkele tips hoe je de kracht ervan kunt gebruiken om je eigen leven te verbeteren.

Inhoudsopgave 

Wat is de wet van aantrekkingskracht?


De wet van aantrekkingskracht is een universele wet die bepaalt hoe we ons aan elkaar en aan onze omgeving verhouden. Alles in het universum trilt op zijn eigen unieke manier en dat betekent dat alle trillingen elkaar aantrekken of afstoten.


Je kunt de wet van aantrekkingskracht toepassen door bewust je trillingen te verhogen, want hoe hoger je trillingen, hoe aantrekkelijker je bent voor alle andere hoge trillingen in het universum.


De wet van aantrekkingskracht of the law of attraction is een principe dat stelt dat je aantrekkelijk bent voor datgene wat je aandacht geeft. Dit kan positief of negatief zijn. Positief in de zin dat je geluk aantrekt en negatief in de zin dat je ongeluk aantrekt.


Het is een belangrijk onderdeel van spiritualiteit en er zijn vele boeken en films over geschreven en gemaakt, waaronder The Secret.


De wet van de aantrekkingskracht toepassen

De wet van aantrekkingskracht werkt niet alleen met gedachten, maar ook met emoties. Emoties zijn namelijk ook trillingen en net zoals gedachten kunnen ze aantrekken of afstoten.


Positieve emoties zoals liefde, vreugde en dankbaarheid zullen aantrekken, terwijl negatieve emoties zoals boosheid, angst en jaloezie zullen afstoten.


Dus, hoe kun je de wet van aantrekkingskracht gebruiken om je leven te verbeteren?


1. Focus op wat je wel wilt, in plaats wat je niet wilt


Als je je focust op wat je niet wilt, dan zul je meer van datgene aantrekken. Dus focus je in plaats daarvan op wat je wél wilt. Wat wil je bereiken? Wat zijn je dromen? Wanneer je je focust op wat je wél wilt, dan zul je meer van dat aantrekken.


2. Voel je emoties


Emoties geven aan hoe je trilt en je trekt dingen aan die op jouw frequentie liggen. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van je emoties. Voel je emoties en wees je ervan bewust hoe ze je laten voelen.


Wanneer je bewust bent van je emoties, dan kun je er bewust mee omgaan en ze gebruiken om je leven te verbeteren.


3. Wees dankbaar


Dankbaarheid is een van de krachtigste emoties die er is. Wanneer je dankbaar bent, dan voel je je voldaan en hierdoor trek je meer van het goede aan. Dankbaarheid is een krachtige emotie die je kunt gebruiken om je leven te verbeteren.


4. Doe wat je leuk vindt


Als je doet wat je leuk vindt, dan voel je je goed. Als je je goed voelt, dan trekt je meer van wat je voelt aan. Dus doe wat je leuk vindt en je zult meer van wat je leuk vindt aantrekken.

5. Geef en je zult ontvangen


Geven is een krachtige emotie die je kunt gebruiken om de wet van aantrekkingskracht toe te passen. Wanneer je geeft, dan voel je je goed en je trekt meer van wat je voelt aan. Geef aan anderen en je zult zien dat je meer gaat ontvangen.


Wet van aantrekkingskracht ervaringen

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik hoorde over de wet van aantrekking. Het was via een vriendin die een boek over dit onderwerp had gelezen. Na het horen van haar enthousiaste uitleg besloot ik ook het boek te lezen.


Sindsdien heb ik veel geleerd over de werking van de wet van aantrekking en ik heb er ook een aantal keren mee geëxperimenteerd.


In mijn ervaring werkt de wet van aantrekking als volgt: je trekt aan wat je uitstraalt. Dus als je positief bent, dan trek je positieve dingen aan. Als je negatief bent, dan trek je negatieve dingen aan.


Dit kan zowel qua emoties als materiële dingen zijn. Bijvoorbeeld, als je je focust op wat je wilt in het leven, dan zul je dat ook aantrekken. Dit kan een baan zijn, een huis, een relatie, vrienden, gezondheid, enzovoort.


Ervaringen in het werk


Ik heb dit zelf ook een aantal keren meegemaakt. Toen ik besefte dat ik niet gelukkig was in mijn huidige baan, besloot ik er iets aan te doen. Ik begon te lezen over loopbaanontwikkeling en ik deed een aantal online tests om te kijken welke richting ik op wilde.


Daarnaast begon ik ook te visualiseren wat ik wilde. Ik maakte een moodboard met plaatjes van de baan die ik wilde en ik stelde me voor hoe ik me zou voelen als ik die baan had.


Een paar maanden later kreeg ik een aanbieding voor een baan die precies aansluit bij wat ik wilde. Het was alsof de wet van aantrekking werkte!


Check regelmatig of je het juiste aantrekt


Ik heb ook geleerd dat het belangrijk is om regelmatig te checken of je nog aantrekt wat je wilt.


Je kunt namelijk ook negatieve dingen aantrekken als je je daarop focust. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je je focust op het feit dat je wilt afvallen, maar je niet in staat bent om dat te doen.


In dat geval kan het zijn dat je juist aan gaat komen in plaats van afvallen. Dit komt doordat je je energie uitzendt naar iets wat je niet wilt. Het is dus belangrijk om je focus te houden op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt.


Al met al denk ik dat de wet van aantrekking een krachtige tool is. Het is een wet die werkt, maar je moet er wel bewust mee werken. Je moet namelijk weten wat je wilt en je moet jezelf daar ook op focussen.


Als je dat doet, dan zul je merken dat de wet van aantrekking werkt en dat je steeds meer krijgt waar je naar verlangt.


Is de wet van aantrekkingskracht onzin?

wet van aantrekkingskracht onzin

Maar is de wet van aantrekkingskracht nu echt wetenschappelijk onderbouwd? Of is het gewoon een mooie, feel-good gedachte die we graag geloven?


Er is inderdaad wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de wet van aantrekkingskracht en er zijn bepaalde bewijzen gevonden die het principe ondersteunen.


Een van de bekendste onderzoeken is het onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Dr. Robert Emmons. Hij onderzocht hoe dankbaarheid de kwaliteit van het leven kan verbeteren.


Dit deed hij door twee groepen mensen te vragen dagelijks een journal bij te houden. De ene groep moest elke dag drie dingen opschrijven waarvoor ze dankbaar waren en de andere groep moest dingen opschrijven waar ze geen dankbaarheid voelden.

De resultaten waren duidelijk: de dankbare groep had een betere kwaliteit van leven dan de ondankbare groep. Dit bewijst dus dat dankbaarheid inderdaad kan helpen om je leven te verbeteren.


Een ander bekend onderzoek is het onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Dr. Barbara Fredrickson. Ze onderzocht hoe positieve emoties de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.


Ze vond dat mensen die vaker positieve emoties ervaren, ook een betere kwaliteit van leven hebben. Dit komt doordat positieve emoties de immuniteit verhogen, het risico op hart- en vaatziekten verlagen en de levensduur verlengen.


Dit bewijst dus ook dat positieve emoties inderdaad kunnen helpen om je leven te verbeteren.


Er is dus wetenschappelijk bewijs dat de wet van aantrekkingskracht werkt. Dit bewijs is echter niet heel sterk en er zijn verschillende meningen.


Sommige wetenschappers zijn van mening dat de wet van aantrekkingskracht niet werkt of in ieder geval niet zo sterk als sommige mensen beweren.


Dit betekent niet dat de wet van aantrekkingskracht onzin is, maar het betekent wel dat er nog meer onderzoek nodig is om het principe volledig te begrijpen.


Wet van aantrekkingskracht en meditatie

Meditatie is een oefening waarbij je bewust bent van je ademhaling en je aandacht naar binnen richt. Wanneer je mediteert, dan verlaag je je trillingen omdat je je aandacht van de buitenwereld afwendt.


Dit betekent dat je minder aantrekkelijk bent voor alle lage trillingen in het universum. In plaats daarvan trekt meditatie hoge trillingen naar je toe. Dit komt doordat je tijdens de meditatie in een toestand van rust en vrede komt, waardoor je trillingen verhogen.


Wanneer je trillingen verhogen, dan ben je aantrekkelijker voor alle hoge trillingen in het universum, waaronder liefde, geluk, gezondheid en rijkdom.


De wet van aantrekkingskracht werkt niet alleen tijdens de meditatie, maar ook in je dagelijkse leven. Alles wat je uitzendt, komt terug naar je toe.


Dit betekent dat je altijd moet proberen hoge trillingen uit te stralen, want hoe hoger je trillingen, hoe aantrekkelijker je bent voor alle hoge trillingen in het universum. Wanneer je hoge trillingen uitzendt, dan krijg je meer van hetzelfde terug.


Dit is de wet van aantrekkingskracht in werking. Door bewust hoge trillingen uit te stralen kun je alles aantrekken wat je maar wilt, zoals liefde, geluk, gezondheid en rijkdom.

Boek over de wet van de aantrekkingskracht

Als je één boek moet lezen over succes, dan is het The Secret van Rhonda Byrne. Dit boek gaat over het geheim achter succes en hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven.

The Secret leert je hoe te visualiseren, affirmaties te gebruiken en je mindset aan te passen om je doelen te bereiken. Het boek bevat ook veel praktische tips over hoe je je leven kunt verbeteren en je dromen kunt verwezenlijken.


Als je op zoek bent naar een boek dat je inspireert en motiveert om je doelen te bereiken, dan is The Secret zeker een aanrader.Wet van aantrekkingskracht en geld


Je kent het vast wel: je wilt iets heel graag hebben, maar je hebt het niet. Dit geldt voor veel dingen in het leven, van een nieuwe auto tot een nieuw huis. Ook als het gaat om geld is dit het geval.


Misschien denk je wel eens: ‘Ik wou dat ik meer geld had…’ of ‘Waarom heb ik nou altijd pech?’.


Wanneer je iets heel graag wilt, dan is het belangrijk om er positief over te denken. Positieve gedachten trekken positieve dingen aan. Dit is de wet van aantrekkingskracht.

De wet van aantrekkingskracht is een universele wet die ervoor zorgt dat je aantrekt wat je uitzendt. Dit werkt dus ook met geld.


Wanneer je denkt: ‘Ik wou dat ik meer geld had…’, dan trek je juist het tegenovergestelde aan. Je moet dus denken: ‘Ik heb heel veel geld!’ of ‘Geld is er in overvloed en mijn rekeningen zijn altijd snel gevuld.’


Probeer je gedachten positief te veranderen en je zult merken dat er meer geld naar je toe zal komen.


De wet van aantrekkingskracht is een krachtige wet die je kan helpen om je doelen te bereiken. Als je denkt dat je genoeg geld hebt, dan zul je dit gaan aantrekken.


Begin dus vandaag nog met het veranderen van je gedachten over geld en je zult snel merken dat er meer geld naar je toe zal komen.


De wet van aantrekking en liefde

De wet van aantrekkingskracht is een belangrijk principe in relaties. Het betekent dat je aantrekkingskracht uitoefent op iemand anders door jezelf lief te hebben. Je trekt iemand aan door je eigen goede eigenschappen te benadrukken.


Als je je eigenwaarde kent en je goed voelt over jezelf, dan zul je automatisch aantrekkelijker zijn voor een partner.


De wet van aantrekkingskracht werkt niet alleen op romantische relaties, maar ook op vriendschappen en zakelijke relaties. Het is een krachtige tool om je relaties te verbeteren.

Als je liefde uitstraalt, dan zal je partner je meer liefde geven. Dit werkt ook andersom. Als je partner liefde uitstraalt, dan zul je je meer tot hem of haar aangetrokken voelen.


Liefde is de sleutel tot een gelukkige en lange relatie. Liefde is een kracht die je relatie sterk maakt. Wanneer je elkaar liefdevol aankijkt, dan kun je alles aan. Liefde is het fundament van een gelukkige relatie.Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments