top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

WERKEN
Vandaag wil ik het hebben over werken. Ben je een werknemer, zzp’er of heb je een eigen onderneming? Wat is het echte doel van jouw werk? Werk je om iets bij te dragen aan de wereld of werk je simpelweg alleen om te kunnen overleven?


Dit is goed om over na te denken. Natuurlijk kun je tegen jezelf zeggen dat je iets doet voor het bedrijf en voor de wereld, maar is dit ook echt iets wat noodzakelijk is? Misschien kun jij met al jouw kennis wel een veel grotere impact maken dan wat je nu doet.


Een simpel voorbeeld. Als je bij de McDonald’s werkt. Dan ben je bezig om mensen ongezond te maken. Dit is misschien niet echt iets wat gaat helpen om de wereld beter te maken. En nee helaas kunnen we niet heel de wereld veranderen, maar we kunnen wel ons eigen steentje bijdragen.


Vuilnismannen en vrouwen zijn natuurlijk nodig, maar deze zijn alleen nodig omdat wij zelf een probleem hebben veroorzaakt door te veel afval te produceren. Daarnaast heb ik wel veel respect voor deze mensen.


We rennen continu achter problemen aan die we oplossen. Ook wel dweilen met de kraan open genoemd. Het hele leven is gebaseerd om achter de feiten en problemen aan te lopen die we zelf hebben veroorzaakt.


Zorg ervoor dat je een steentje kunt bijdragen aan de bron, waar het allemaal begint. Dit zal het grootste effect hebben op de gehele keten die volgen gaat.


Vraag jezelf eens oprecht af wat voor verandering jij brengt met jouw werk. Draag jij jouw steentje bij aan een betere wereld of houd je simpelweg “het systeem” draaiende en los je problemen op die we zelf hebben veroorzaakt?


Waar ben jij goed in waar andere van kunnen leren en wat vind je leuk?


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Коментарі


bottom of page