top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WAT IS TIJD HET EN HOE BEÏNVLOED HET ONS LEVEN?Er zijn eeuwen, jaren, maanden, dagen, uren en seconden. Maar wat is dit eigenlijk? We hebben het in principe zelf verzonnen. En wat hebben we eraan? Hoe kan het zo zijn dat iets wat we zelf hebben verzonnen ons af en toe ook flink kan tegenwerken?


Wat geeft deze structuur ons nou echt voor waarde? Iets wat gister is gebeurd is niets meer dan een overgebleven herinnering. Het is verleden tijd. Heeft tijd alles te maken met op tijd komen en afspraken maken?

Inhoudsopgave


 

Wat is tijd?


Wat gebeurt er als je tijd weg gehaald? Is er dan alleen NU, op dit moment? Staat de tijd stil? Kan je aan NU een tijd hangen? Zijn dit korte moment opnames? Het is er even en het is gelijk weer weg. Is het er wel? De zon komt op en gaat onder, maar dit is een illusie, want de zon is er altijd.


De zon komt niet op en gaat niet onder. Het is de aarde die draait om zijn as. Dus er zijn geen dagen, het is licht en donker, maar het is altijd NU. En zelfs NU kun je niet vastzetten in een bepaald moment. Nu is er altijd en gaat niet weg. Is er dan niets en vormen we alleen een herinnering?

Tijd bestaat niet


Stop de tijd, want deze is er niet, we hebben het zelf verzonnen. Stel jezelf de vraag: wat wil ik op dit moment? In het nu. Waar zit ik in mijn hoofd? Denk ik aan de dag van gisteren? Ga ik op zoek naar iets wat ik nog kan doen? Wil ik zeker weten dat ik iets te doen hebt omdat ik bang ben om niets te doen?


We kunnen onszelf afvragen wat we steeds willen gaan doen, maar genieten we dan ook in dit moment? Vaak zijn we dan alweer met morgen bezig of met over een half uur. Kijk naar nu. Wat wil ik beoefenen, wat wil ik creëren? Als ik nu geniet, mezelf ben, dan geniet ik voor altijd. Tijdloos geluk. Niet meer op een moment. Voor altijd.

Tijd is kostbaar


Wat is de reden dat jij wel of geen wekker zet? Als we elke ochtend ergens verplicht moeten zijn, dan is het logisch om een wekker te zetten als je niet vanuit jezelf wakker wordt. Waar gebruiken we nou werkelijk onze tijd voor? Tijd is kostbaar, maar jezelf niet kunnen zijn in de gegeven tijd is kostbaarder.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page