top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

WAT IS SUCCES?
Succes is lastig te omschrijven. Voor iedereen is dit iets anders. Het kan een bepaald doel zijn dat je behaald, het kan een levensweg zijn. Is succes echt iets waar je naar op zoek moet gaan of zit het al in je? Wanneer heb je succes? Wat is succes volgens jou?


Wie bepaalt of iets een succes is? Jij zelf of een ander? En ben je dan succesvol voor een ander of voor jezelf? Zorg dat dit voor jou geldt ongeacht of een ander dat nou wel of geen succes vindt. Creëer jouw eigen succes, jouw eigen pad, jouw eigen route.

Inhoudsopgave


 

Wanneer ben je succesvol?


Staar jezelf niet blind op succes van de ander, want dit is misschien helemaal niet jouw route. Wat vind jij belangrijk in het leven en waarom? Leef je naar jouw eigen verlangens of vergelijk je jezelf met iemand anders?


Wanneer je jezelf gaat vergelijken met een ander kun je achteraf al snel de conclusie trekken dat dit eigenlijk niet is wat jij zelf graag wilt. Het kan een soort schijnsucces zijn wat succes lijkt. Voor diegene is dat misschien ook wel zo, maar bedenk altijd wat jij zelf wilt.


Wat is succes volgens de maatschappij?

Overal om ons heen lijkt het alsof we een bepaald perfect beeld moeten najagen.

Zodra je een goed betaalde baan of inkomen hebt, een auto, een huis, een mooi gezin en genoeg mensen om ons heen, dan zullen we wel succesvol zijn, want dat is waar de meeste zich op focussen.


Maar als dit je focus is, dan zullen we onszelf al snel verplichten om een baan te zoeken voor het geld, een auto en huis als statussymbool en een partner om niet alleen te hoeven zijn. We zijn continu op zoek naar iets buiten onszelf. Kijk eens naar jouw eigen verlangens.


Wat is mijn definitie van succes?


Voor mij was dit altijd het behalen van iets om te laten zien hoe goed ik ben. Ik heb in de loop van de jaren geleerd dat ik het in mezelf vind en niet buiten mezelf.

Voor mij is succes kunnen zijn wie ik ben en doen wat ik leuk vind. Door mijn verhaal te delen hoop ik dat anderen er iets uit kunnen halen voor hen eigen leven.


“Succes voor mij is onafhankelijkheid, vrijheid, liefde en verbinding. Heel anders dan vroeger. Toen was geld en rijk worden namelijk succes voor mij. Ook de bevestiging van de buitenwereld was voor mij belangrijk. Het was allesbehalve binnenin mijzelf. Voor mij is het zijn wie je bent en niet een bepaald “perfect plaatje” najagen, zoals je overal om je heen tegenkomt”


Status is niet iets buiten jezelf. Vind status binnen in. De stilte en rust in jezelf. Het is goed zoals het is. Ga terug naar jouw innerlijke kind. Het zit in ons allemaal.


We zijn alleen flink afgeleid door dat wat we denken dat nodig is en goed is. Als je alles kwijtraakt wat je bezit en de mensen om je heen en niet meer zijn. Wat is succes dan voor jou?

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling


Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang. Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page