top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

DE VOORDELEN VAN MINDFULNESSSoms kunnen we verdwaald raken in onze gedachten en emoties. Dit kan de nodige stress en angst met zich meebrengen, terwijl we eigenlijk moeten genieten van ieder moment en juist het positieve moeten inzien van deze momenten.


Toch kan die omschakeling nogal lastig zijn. Wel kan mindfulness je hierbij helpen. De voordelen ervan bespreken we hieronder.


Inhoudsopgave 

Mindfulness: de betekenis erachter


De kans is groot dat je weleens van mindfulness hebt gehoord, maar weet je eigenlijk ook de betekenis erachter? Wanneer je je bezig gaat houden met mindfulness, houd je je bezig met wat er zich op dit moment afspeelt.


Je kunt jouw gedachten en emoties beter onder controle houden en dat kan zijn vruchten behoorlijk afwerpen. Welke voordelen je dankzij mindfulness kunt ervaren, zetten we op een rijtje.


Voordeel 1: Minder stress en angst


Wellicht wel het grootste voordeel van mindfulness is dat je minder stress en angst kunt ervaren. Dankzij mindfulness kun jij je namelijk beter leren ontspannen.


Daarnaast kun je dankzij mindfulness beter jouw emoties en gedachten in bedwang houden, waardoor jij op den duur ook minder stress en angst kunt ervaren.


Voordeel 2: Lekkerder in je vel zitten


Wanneer je minder stress en angst ervaart, ga je automatisch beter in je vel zitten. Je kunt namelijk vrolijker worden en je kunt minder beren op de weg zien. Dit zorgt ervoor dat je een betere gemoedstoestand voor jezelf kunt creëren.


Voordeel 3: Beter slapen


Een goede nachtrust is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door een goede nachtrust kunnen we ons overdag beter focussen en concentreren. En dat is weer van groot belang voor onze dagelijkse werkzaamheden.


Wanneer jij een slechte nachtrust ervaart, kun je overwegen om te gaan beginnen met mindfulness. En ook hierbij komt weer het verminderde gevoel van stress en angst om de hoek kijken: als jij minder stress en angst ervaart, kun je met een rustiger gevoel in slaap vallen.


Ook beginnen met mindfulness?


Naast de bovengenoemde voordelen zitten er nog meer voordelen verbonden aan mindfulness. Redenen genoeg dus om ook eens te beginnen met mindfulness. Het is hierbij wel belangrijk om jouw zorgverzekering onder de loep te nemen.


Niet iedere zorgverzekering geeft namelijk een mindfulness vergoeding en in de meeste gevallen moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.


Wellicht kan het in dit geval lonen om over te stappen van zorgverzekering en daarbij ook eens te kijken naar de aanvullende verzekeringen. Aan het einde van het jaar kun je weer overstappen van zorgverzekering


Deze blog bevat een samenwerking met poliswijzer

1 weergave0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page