top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

VISION BOARD MAKEN DAT ÉCHT WERKT? ZO DOE JE DAT!Wil je graag een vision board maken? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! Het is een collage van beelden, woorden en symbolen die je wensen, doelen, dromen en ambities voorstellen.


Een ideale manier om je levensdoelen en dromen te visualiseren en om een ​​concrete weg naar je doelen te creëren.


Daarnaast is het een veelgebruikte techniek in de loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling, en het kan een krachtig middel zijn om je te helpen je doelen te bereiken.

We vertellen je wat het is, wat je nodig hebt, geven je een aantal voordelen en tot slot geven we je een aantal tips om rekening mee te houden.

Inhoudsopgave 

Wat is een vision board?


Een vision board is een creatieve manier om je doelen en dromen te visualiseren. Het is een soort collage waar je plakt of schrijft wat je wilt bereiken in het leven.


Het is een bewezen methode die helpt om focus te behouden, je motivatie aan te wakkeren en je door moeilijke tijden heen te slepen.


Wat heb je nodig om een vision board te maken?

  1. Een stuk karton, posterpapier of een whiteboard.

  2. Magazines, tijdschriften, kranten of foto’s die je online vindt.

  3. Kleuren, pen, lijm, wasco of stiften.

  4. Foto’s van jezelf, je familie, je vrienden of je huisdier.

  5. Dingen die je inspireren, zoals quotes of woorden die je sterk maken.


Voordelen van een vision board


Het kan je helpen je doelen te bereiken op verschillende manieren. Hieronder geven we je 5 voordelen van het gebruiken van een vision board.


Makkelijk focus houden


In de eerste plaats helpt het je focus te houden. Als je je doelen voor ogen hebt, weet je waar je naartoe werkt en blijf je gemotiveerd. Het is makkelijk om afgeleid te raken en je doelen uit het oog te verliezen, maar als je ze dagelijks ziet op je vision board, blijven ze relevant voor je.


De reden waarom weten


In de tweede plaats helpt een vision board je gefocust te blijven op wat je wilt bereiken. Je kunt gemakkelijk vergeten waarom je bepaalde doelen hebt gesteld, maar als je ze hierop ziet, weet je precies waarom je ze wilt bereiken.


Het is makkelijk om af te wijken van je doelen, maar als je ze dagelijks ziet, blijf je gemotiveerd en gefocust.


Nieuwe ideeën opdoen

In de derde plaats helpt een vision board je om nieuwe ideeën te ontdekken. Als je alleen maar naar je doelen kijkt, kan het moeilijk zijn om nieuwe ideeën te bedenken over hoe je ze kunt bereiken.


Maar als je je doelen erop ziet, kunnen nieuwe ideeën je helpen ze te bereiken. Deze ideeën kunnen van alles zijn, van nieuwe manieren om je doelen te bereiken tot nieuwe doelen die je kunt stellen.


Concrete doelen stellen


In de vierde plaats helpt een vision board je om je doelen concreter te maken. Als je je doelen voor ogen hebt, zijn ze gemakkelijker te visualiseren en lijken ze minder ver weg. Dit kan je helpen om je doelen concreter te maken en ze daardoor makkelijker te bereiken.


Krijgen van hulp


In de vijfde plaats helpt een vision board je om je doelen te delen met anderen. Als je je doelen voor ogen hebt, is het makkelijker om ze te delen met anderen.


Dit kan je helpen om je doelen te bereiken, omdat je anderen kunt vragen om je te helpen of omdat je anderen kunt inspireren om hun eigen doelen te bereiken.


Het is dus een zeer krachtig hulpmiddel om je doelen te bereiken. Als je je doelen voor ogen hebt, weet je waar je naartoe werkt, blijf je gemotiveerd en gefocust, en kun je nieuwe ideeën bedenken over hoe je ze kunt bereiken.


Hoe maak je een vision board?

Hoe maak je een vision board

De meeste mensen maken een vision board op papier, maar je kunt er ook een online versie maken of zelfs een 3D-versie maken.


Je kunt er alles op plakken wat je maar wilt, maar het is het meest effectief als je het visueel aantrekkelijk maakt en alleen beelden, woorden en symbolen gebruikt die echt betekenis voor je hebben.


1. Beslis wat je wilt bereiken


Voordat je aan de slag gaat met het maken van je vision board, is het belangrijk om eerst je doelen vast te stellen. Het kan helpen om je doelen op papier te zetten of ze hardop uit te spreken, zodat je ze beter kunt visualiseren.


Stel jezelf de volgende vragen:


  1. Wat wil ik in het leven bereiken?

  2. Wat zijn mijn dromen en doelen?

  3. Wat maakt me gelukkig?

  4. Wat zou ik willen veranderen in mijn leven?


2. Zoek beeldmateriaal dat je aanspreekt


Nadat je je doelen hebt vastgesteld, is het tijd om te gaan zoeken naar beelden die je inspireren. Je kunt afbeeldingen vinden in tijdschriften, online of in boeken. Kies afbeeldingen die een positieve emotie oproepen en die je helpen je doelen te visualiseren.


3. Maak een collage


Als je alle afbeeldingen hebt verzameld die je wilt gebruiken, is het tijd om ze samen te voegen tot een collage. Je kunt een collage maken op een poster, een stuk karton of een ander groot vel papier. Gebruik lijm of plakband om je afbeeldingen op hun plek te houden.


4. Hang je vision board op een plek waar je dagelijks komt


Zodra je collage klaar is, hang het dan op een plek waar je het vaak zult zien. Dit kan boven je bureau, aan de muur naast je bed of op een andere plek in je huis of kantoor zijn. Je wilt dat je vision board een constante herinnering is aan wat je wilt bereiken.


5. Focus je elke dag op je doelen


Door je doelen dagelijks te visualiseren, zul je je motivatie vergroten en je doelen dichterbij brengen. Elke dag nadat je je vision board hebt bekeken, neem dan een paar minuten om je doelen hardop te verkondigen.


Dit helpt je om je doelen te verankeren in je onderbewustzijn en je wensen dichterbij te brengen.


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Commentaires