top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WAT TE DOEN TEGEN VERKOUDHEID? 10 TIPS OM ER SNEL VANAF TE KOMEN!Verkoudheid is vervelend. Het beperkt je bijvoorbeeld in je dagelijkse bezigheden en je voelt je simpelweg niet zo fit. Waar komt verkoudheid eigenlijk vandaan en hoe kun je er daarnaast zo snel mogelijk vanaf komen?


Dit artikel gaat je ten eerste helpen om de volgende keer verkoudheid te voorkomen en tenslotte zal ik je diverse tips geven om er zo snel mogelijk vanaf te komen!

“Terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben heb ik last van verkoudheid. Ik zoek de beste tips bij elkaar die ervoor gaan zorgen dat je er zo snel mogelijk weer vanaf bent! Daarnaast is het beter om verkoudheid te voorkomen, dan om het op te lossen.”

Inhoudsopgave


 

Wat is verkoudheid?


Bij verkoudheid raken je neusholten, slijmvlies en keel geïnfecteerd door virussen of bacteriën. Wanneer je niet verkouden bent, dan maakt het slijmvlies vocht en een beetje slijm aan, maar bij verkoudheid gaat het snot produceren. Dit veroorzaakt een dichte neus of slijm dat achter in je keel gaat zitten en dat is vervelend.


Dit virus kan zichzelf snel verspreiden via vochtdruppeltjes in de lucht of door een besmette hand te geven aan iemand. Zorg er dus voor dat je de verantwoording neemt om bij anderen uit de buurt te blijven, wanneer je verkouden bent.

Verkoudheid symptomen


Er zijn verschillende verkoudheid symptomen die waar je last van kunt hebben. De soort symptomen die je hebt hangen ook af van hoe erg verkouden je bent. Wanneer je extreem verkouden bent, dan kun je andere symptomen hebben, dan wanneer je maar een klein beetje verkouden bent. Hieronder een aantal symptomen voor je opgesomd.


 1. Niezen, hoesten en een verstopte neus

 2. Keelpijn en heesheid

 3. Dichte oren en oorpijn

 4. Moeilijke ademhaling

 5. Slecht ruiken en proeven

 6. Hoofdpijn en misschien koorts


De oorzaken


Verkoudheid kan diverse oorzaken hebben. Misschien ben je op een feestje geweest waar iemand verkouden was en heb je wat bacteriën opgevangen. Of misschien was jouw weerstand al niet zo goed waardoor je sneller verkoudheid op kan lopen. Verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen en bacteriën.


Er zijn verschillende redenen waardoor je verkouden kunt worden. Hieronder zal ik een aantal zaken voor je opsommen. Misschien is dit jouw oorzaak?


 1. Uit iemand anders zijn glas drinken

 2. Naast iemand zitten die verkouden is

 3. Slechte voedingsgewoonten

 4. Een tekort aan vitamines en mineralen

 5. Weinig beweging


Zo kun je het voorkomen!


Wanneer je verkoudheid wilt gaan oplossen, dan is het vaak al te laat. Het is beter om verkoudheid te voorkomen! Er zijn verschillende manieren om een verkoudheid te voorkomen. Ik zal je een aantal tips geven die je kunnen helpen om een verkoudheid te voorkomen.


 1. Goede uitgebalanceerde voeding

 2. Beweeg voldoende

 3. Drink voldoende water

 4. Voldoende vitamine C

 5. Zorg voor een goede nachtrust

 6. Let op jouw eigen hygiëne en die van materialen om je heen

 7. Blijf weg bij personen die verkouden zijn

 8. Zorg voor een goede ventilatie thuis of in jouw omgeving


Hoelang duurt verkoudheid?


Dit is per persoon verschillend, want het ligt aan jouw weerstand en hoe gezond jouw leefstijl is. Wanneer je een gezonde leefstijl hebt, dan zul je sneller herstellen dan iemand die ongezond leeft. Meestal ben je binnen een week van je verkoudheid af.


Als het langer dan 10 dagen duurt, dan is het verstandig om even naar de huisarts te gaan. Het kan dan namelijk zo zijn dat je last hebt van een ontsteking of allergie.

Kom zo snel mogelijk van je verkoudheid af


Verkoudheid is vervelend en het beperkt je energieniveau vaak. Probeer ten eerste altijd om verkoudheid te voorkomen door gezond te leven en ten tweede dien je goed voor jezelf te zorgen wanneer je het hebt opgelopen. Je kunt het sneller verhelpen dan je denkt, wanneer je even aandacht aan jezelf geeft.


Wat te doen tegen verkoudheid? 10 tips!

tips tegen verkoudheid


Wat helpt tegen verkoudheid is ten eerste om goed voor jezelf te zorgen en om het niet te negeren. Probeer altijd het gebruik van zware medicijnen te ontwijken, want het liefste wil je dat jouw verkoudheid overgaat zonder medicijnen te gebruiken. Ik zal hieronder 10 tips voor je opsommen die gaan helpen om er zo snel mogelijk vanaf te komen!


1. Stomen tegen verkoudheid (Tijdelijke oplossing)


Stomen zorgt ervoor dat jouw luchtwegen tijdelijk opengaan. Het is dus een tijdelijke oplossing voor een verstopte neus. Het zorgt er niet voor dat de verkoudheid genezen wordt. Je kunt dit bijvoorbeeld met heet water doen en eventueel een toevoeging van eucalyptus. Pas wel op met toevoegingen, want deze kunnen er ook voor zorgen dat je slijmvliezen beschadigd raken.


2. Water met zout als neusspray


Je kunt thuis zelf een zoutwateroplossing maken om jouw neus te spoelen. Kook 250 milliliter water en voed daar 1 theelepel zout aan toe. Hiermee kun je je neus spoelen. Misschien heb je een leeg flesje neusspray of iets anders waar je het mee in je neus kunt aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld een neusdouche kopen om het in je neus aan te brengen.


3. Stop met roken


Stop met roken als je verkouden bent. De rook zorgt ervoor dat de ontsteking blijft of erger wordt, waardoor je langer last zult hebben van de verkoudheid.


4. Heet bad met badzout


Dit heeft een beetje hetzelfde effect als stomen met heet water. Jouw luchtwegen gaan open en je gaat zweten in een heet bad, waardoor je afvalstoffen afvoert uit je lichaam. Badzout helpt om de spieren te ontspannen. Even lekker uitrusten.


5. Zorg voor voldoende rust


Jouw lichaam heeft rust nodig om tegen de verkoudheid te kunnen vechten. Zorg voor voldoende slaap en meld je eventueel ziek bij je werk om goed uit te rusten. Hierdoor gaat het sneller over.

6. Een lekker kopje gemberthee met honing


Gemberthee heeft een helende werking, want het bevat diverse vitamines en mineralen die de verkoudheid kunnen oplossen. Het is daarnaast slijmoplossend en ontstekingsremmend. Voeg er eventueel nog honing aan toe. Honing heeft ook een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Daarnaast verzacht het de pijn in je keel.


7. Eet een versnipperde ui of leg het naast je bed


Wanneer je een halve ui op je nachtkastje legt, dan zal dat ervoor zorgen dat je wat vrijer kunt ademen in de nacht. Daarnaast kan het eten van een ui er ook voor zorgen dat je luchtwegen opengaan. Drink er wel voldoende water bij.


8. Extreem heet eten maken


Let wel op je maag als je pittig eten gaat maken. Dit is een tijdelijke oplossing voor je verkoudheid. Je neus zal opengaan door het pittige eten.


9. Drink veel water


Wanneer je veel water drinkt, dan zul je vaker naar het toilet moeten. Dit zorgt ervoor dat je afvalstoffen sneller kunt afvoeren.


10. Zorg voor een goede weerstand


Dit doe je bijvoorbeeld door gezond te eten, genoeg water te drinken, lekker buiten te gaan wandelen in de frisse lucht en door goed te slapen. Zorg daarnaast voor voldoende vitamine C. Deze vind je terug in sinaasappels, citroen of je kunt bruistabletten kopen.Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


1 weergave0 opmerkingen

Comments