top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

HOE KUN JE UIT JE COMFORTZONE STAPPEN? 20 ACTIVITEITEN!De comfortzone voelt fijn. Het is er veilig. Waarom uit je comfortzone stappen als alles goed is? Wat betekent de comfortzone eigenlijk en hoe kan ik buiten mijn comfortzone gaan?


In dit artikel ga ik wat dieper in op de comfortzone en waarom het goed is er af en toe uit te stappen. Daarnaast geef ik je diverse oefeningen!

“Ik moet mezelf continu uitdagen om weer eens uit mijn comfortzone te stappen. Door routinematige bezigheden blijf je al snel in een cirkel hangen waar je niet persoonlijk door zult groeien.”

Inhoudsopgave 

Wat is de comfortzone?


De comfortzone is de plek waar jij jezelf erg comfortabel voelt. Je doet het elke dag of wekelijks, dus er is helemaal niets engs of spannends aan. De comfortzone is veilig en het zal niet snel gebeuren dat je voor iets onverwachts komt te staan.


Als je elke ochtend een koude douche neemt, dan is dat op een gegeven moment niet meer iets waardoor je uit jouw comfortzone gaat.


In de comfortzone neem je geen risico’s en ervaar je geen positieve stress. Voor iedereen is de comfortzone persoonlijk. Dit komt doordat iedereen andere dagelijkse gevoelens emoties en handelingen heeft.


De comfortzone houdt onze emoties in balans. In principe is er niets mis met in de comfortzone zitten, maar als je wilt groeien als persoon, dan dien je hieruit te stappen.


Waarom uit je comfortzone stappen?


Uit je comfortzone stappen is belangrijk voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Misschien wordt het tijd om wat stappen te maken in het leven omdat je deze oude situatie beu bent? Dan is het zeker verstandig om af en toe eens iets te doen wat je spannend vindt.


Wanneer je te lang in de comfortzone blijft hangen, dan zul je altijd krijgen wat je had.

Misschien ben je er heel blij mee, maar een beetje uitdaging kan nooit kwaad en ook zullen er dan nieuwe mogelijkheden voor je ontstaan waar je niet van had gedacht dat jij dat zou kunnen.


Hoe kun je uit je comfortzone stappen?


Er zijn vele mogelijkheden om uit jouw comfortzone te stappen. Je hoeft niet in een keer iets heel geks te gaan doen als je nooit uit je comfortzone stapt. Bijvoorbeeld ineens in je blote billen over straat gaan rennen. Je kunt klein beginnen. Het punt waar je begint, ligt aan hoe zelfverzekerd jij bent.


Wanneer je het helemaal niet interesseert wat anderen van je denken, dan kun je wat moeilijkere activiteiten doen, dan wanneer je hier wel eens last van hebt.

20 activiteiten om uit je comfortzone te stappen


Ik zal je hieronder diverse activiteiten geven die je kunt gebruiken om uit jouw comfortzone te stappen. Deze zal ik onderscheiden in beginners en in expert niveau.


10 activiteiten voor beginners


Beginners niveau is voor mensen die het heel spannend vinden om iets geks of nieuws te doen waarvoor je discipline en nodig hebt. Je zult jezelf moeten motiveren.


1. Een praatje maken in de supermarkt


Hier zijn natuurlijk wel verschillende levels in. Om een product vragen of iemand aanspreken over een leuke kledingstijl is een heel verschil.


2. In een drukke winkelstraat op de stoep zitten


Ga eens naar de stad toe en sta midden in de drukte 5 minuten stil of ga op de stoep zitten.


3. Ga alleen naar het strand en wandel een rondje


Ga lekker naar het strand toe en ga een rondje wandelen. Je zult merken dat je denkt dat veel mensen je aankijken.


4. Zet de hele dag je telefoon uit en gebruik geen beeldscherm


Tegenwoordig zitten we veel op onze schermen. Probeer eens om één dag lag geen telefoon, tv of computer te gebruiken.


5. Drink alleen maar water voor 1 week en eet gezond


Drink voldoende water. Stop met koffie, thee of frisdranken te nuttigen voor één week. Eet daarnaast alleen maar gezond. Kijk na deze week eens wat het je oplevert.


6. Ga om 6 uur s’ ochtends buiten wandelen, fietsen of hardlopen


Zet je wekker om 6 uur, doe je sportkleding aan en ga eens buiten wandelen, fietsen of hardlopen. Wanneer je dit nooit doet, dan zal dit lastig voor je zijn. Je zult hiervoor je comfortzone uit moeten gaan.


7. Gooi een aantal kledingstukken of spullen weg


Zeker wanneer je erg gehecht bent aan bepaalde kledingstukken of spullen, kan het lastig zijn om er afscheid van te nemen. Neem even de tijd en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Dit scheelt ook weer ruimte.


8. Neem een ijskoude douche


Naast dat het goed is voor je gezondheid, zorgt een koude douche er ook voor dat je uit je comfortzone moet stappen.


9. Ontwikkel jezelf op een nieuw vlak


Misschien is er iets wat je al een lange tijd wilt doen? Bijvoorbeeld een cursus piano spelen of een training zelfvertrouwen. Start er vandaag mee en stel het niet uit.


10. Stop met het kijken van media en social media voor 3 dagen


De media kunnen voor veel negativiteit zorgen in jouw leven. Je bent misschien verslaafd aan de prikkels en je wilt iets hebben om over te kunnen praten bijvoorbeeld. Probeer eens om 3 dagen lang niets van media te kijken of lezen.

“Ik kijk tegenwoordig nooit meer naar het nieuws, dus ik maak me ook niet druk over wat er in de wereld gebeurt. Ten eerste heb jij alleen hier geen invloed op en tenslotte kost het alleen maar negatieve energie, wat zonde is.” — Kaz Willer

10 activiteiten voor expertsExpert niveau is voor mensen die al wel eens iets geks gedaan hebben of die veel discipline hebben.


1. Ga alleen op vakantie en ontmoet nieuwe mensen


Wanneer je altijd met iemand op vakantie gaat, dan is het goed om alleen te gaan reizen. Je zult jezelf tegenkomen en beter leren kennen.


2. Ga alleen naar de bioscoop, pretpark of restaurant


Trek jezelf niets aan wat anderen van je denken en ga bijvoorbeeld alleen naar een film die je graag wilt zien of ga alleen het avontuur aan om diverse achtbanen in te gaan. Ten slotte kun je nog jouw favoriete eten bestellen in een restaurant.


3. Bel bij iemand aan en vraag of je naar het toilet mag


Dit kan heel awkward voor je zijn. Zeker als je zegt dat je nodig moet poepen en dat je het niet meer kan houden tot thuis.


4. Ga in een verkleedpak of raar kledingstuk naar een drukke plek


Trek een gek pak aan. Ga bijvoorbeeld verkleed als een banaan en ga naar een drukke locatie toe om bananen uit te delen. Je kunt ook een gek kledingstuk aandoen. Bijvoorbeeld een onderbroek over je normale broek en dan een drukke locatie bezoeken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Als mensen er naar vragen dan zeg je dat je altijd een reserve onderbroek bij hebt!


5. Stop één week met jouw verslaving


Stop met roken, drinken, Netflixen of social media voor een gehele week en kijk wat het je voor rust gaat opleveren. Of juist niet 🙂


6. Geef mensen complimenten op straat


Complimenteer iemand om zijn of haar outfit en vraag waar het gekocht is. Vraag het vervolgens direct aan iemand anders die voorbijkomt terwijl je nog in gesprek was met de vorige persoon.


7. Vraag iemand in gebarentaal om 1 euro


Probeer bijvoorbeeld om met gebarentaal uit te leggen dat je 1 euro nodig hebt om naar het toilet te kunnen gaan.


8. Ga hardop zingen met je oortjes in op een drukke locatie


Ga midden in een drukke omgeving op straat staan. Zet jouw favoriete nummer op en ga kei-hard meezingen. Kijk daarnaast of je mensen kunt overhalen om met je mee te zingen.


9. Ga met een megafoon de Macdonalds in en doe je bestelling


Doe een bestelling bij de Macdonalds door jouw megafoon terwijl je als 2e persoon in de rij staat. Misschien kun je een bestelling doen voor de persoon die voor je staat. Vraag of je dit voor diegene mag doen.


10. Ga in de vijver in een park zwemmen


Trek een gekke zwembroek aan en ga in een vijver in een park zwemmen. Zorg er wel voor dat je een drukbezocht park bezoekt en ga daarna op je handdoekje op het gras liggen.


Treed vandaag nog buiten je comfortzone


Ook het uitstellen van uit je comfortzone stappen is weer in de comfortzone gaan zitten. Stop met uitstelgedrag en begin vandaag met de eerste oefening om uit jouw comfortzone te stappen. Daarnaast bieden we diverse online trainingen aan die je kunnen helpen om uit jouw comfortzone te stappen.

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling


Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang.


Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer artikelen & pagina’s over zelfvertrouwen:8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Commenti