top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

SNEL FIT WORDEN EN AFVALLEN? ZO DOE JE DAT ZONDER SPORTSCHOOL!Wil je snel fit worden en/of afvallen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen willen dit, maar weten niet precies hoe ze het aan moeten pakken.


Het lijkt een droom die voor velen onbereikbaar lijkt, terwijl het in werkelijkheid heel simpel is! In dit artikel lees je wat je moet doen om (snel) fit te worden én om af te vallen.

Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

Inhoudsopgave 

Hoe wordt je fit?


Dit is een vraag die velen van ons bezighoudt. Misschien heb je net een baan gekregen die veel fysiek werk vergt of je hebt een baby gekregen en moet je nu veel meer tillen en dragen.


Daarnaast kun je misschien je gewoon ouder worden en wil je je fitheid behouden. Hoe dan ook, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je fit wordt en blijft.


Als je fit wilt worden, of fit wilt blijven, dan is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen voeding, beweging en rust. Wanneer je je lichaam te hard belast, of wanneer je ongezond eet, dan kan dit je fitheid negatief beïnvloeden.

Zorg ervoor dat je genoeg rust krijgt en dat je lichaam de tijd krijgt om te herstellen. Wanneer je je lichaam te hard belast, kan dit leiden tot blessures.


Waarom snel fit worden? 5 redenen

Wanneer je onder de douche staat of aan het einde van de dag in bed ligt, dan is het normaal om je lichaam een moment rust te geven. Of je nu een lichamelijke baan hebt of niet, een beetje ontspanning is essentieel voor een gezond lichaam en leven.


Echter, er zijn momenten waarop het belangrijk is om snel fit te worden; of het nu gaat om een aankomende marathon of een belangrijke deadline op het werk. Als je niet fit bent, dan kan het lopen van een eenvoudige trap al een uitdaging zijn.


Natuurlijk is het niet mogelijk om je lichaam continu in topconditie te houden, maar soms is het wel nodig. Waarom is het zo belangrijk om snel fit te worden? Daar geef ik je hieronder 5 redenen voor.


1. Fitter worden geeft meer energie


Het is belangrijk om snel fit te worden omdat je dan meer energie hebt. Als je niet fit bent, dan voel je je vaak moe en uitgeput. Dit kan leiden tot minder goede prestaties op het werk of een slechte nachtrust.


Je lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen wanneer je moe bent, dus als je niet fit bent, dan kan dit een vicieuze cirkel worden. Door snel fit te worden, kun je ervoor zorgen dat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft en dat je weer vol energie zit.


2. Je presteert beter


In de tweede plaats is het belangrijk om snel fit te worden omdat je dan beter kunt presteren. Als je niet fit bent, dan is het moeilijker om je werk goed te doen of een oefening vol te houden.


Dit komt doordat je lichaam niet optimaal werkt wanneer je niet fit bent. Je hart moet harder werken, je spieren zijn minder efficiënt en je longen kunnen niet volledig functioneren. Dit alles leidt tot een verminderde prestatie.


3. Snel fit worden maakt je alerter

Het is belangrijk om snel fit te worden omdat je dan beter kunt reageren. Als je niet fit bent, dan ben je minder scherp en minder alert. Dit kan leiden tot een tragere reactietijd en een verminderde coördinatie.


Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als je bijvoorbeeld aan het autorijden bent. Als je snel fit wilt worden, dan is het belangrijk om je lichaam in topconditie te houden, zodat je beter kunt reageren op wat er om je heen gebeurt.


4. Je vermindert de kans op blessures


In de vierde plaats is het belangrijk om snel fit te worden omdat je dan minder kans hebt op blessures. Als je niet fit bent, dan zijn je spieren minder sterk en ze kunnen minder goed opknappen van een verkeerde beweging.


Dit kan leiden tot blessures, die vaak pijnlijk zijn en lang duren om te herstellen.


5. Fitter worden zorgt voor meer levensvreugde


Ten slotte is het belangrijk om snel fit te worden omdat je dan meer kunt genieten van het leven. Als je niet fit bent, dan ben je vaak ook moe en uitgeput.


Dit kan ervoor zorgen dat je minder plezier hebt in het leven en dat je minder energie hebt om te doen wat je graag wilt doen.


6 tips om snel fit te worden

 tips om snel fit te worden

We hebben allemaal wel eens het gevoel gehad dat we te dik zijn of dat we meer lichaamsvet hebben dan we eigenlijk zouden willen. Soms is dit gevoel tijdelijk, maar voor veel mensen is het een chronisch probleem dat leidt tot onzekerheid en ontevredenheid.

Als je wilt afvallen of als je gewoon wilt dat je lichaam een beetje strakker en fitter wordt, dan is er goed nieuws: er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om significante verbeteringen te boeken.


Daarom hebben we hier 6 tips voor je om snel fit te worden:


1. Gezonde voeding en genoeg water drinken


Om fit te worden of fit te blijven, is het belangrijk om de juiste voeding te eten. Een evenwichtige maaltijd met veel groenten, fruit, volkoren granen en eiwitten is de beste manier om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven.


Drink daarnaast ook genoeg water, zodat je lichaam voldoende vocht heeft.


2. Snel fit worden door de juiste vitamines


Het is ook belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Vitamine C is bijvoorbeeld belangrijk voor het opbouwen van spieren, en magnesium helpt je lichaam om energie op te wekken.


3. Regelmatige beweging


Om fit te worden of fit te blijven, is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een half uur aaneengesloten beweegt. Dit hoeft niet per se heel intensief te zijn.


Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen of zwemmen. Het is belangrijk dat je je spieren gebruikt, want alleen zo kunnen ze sterker worden. Wanneer je spieren sterker worden, dan wordt je lichaam als geheel ook fitter.


Bewegen is natuurlijk niet alleen goed voor je lichaam, maar het is ook goed voor je geest. Wanneer je regelmatig beweegt, dan krijg je meer energie en voel je je fitter en gezonder. Je kunt je beter concentreren en je stemming verbetert.


Dit komt doordat wanneer je beweegt, je lichaam endorfine aanmaakt. Endorfine zijn stoffen die je gelukkig maken en je pijn verminderen.


4. Snel fit worden door cardio- en krachttraining

Als je wilt afvallen, dan is het belangrijk om niet alleen te focussen op cardio-oefeningen, maar ook op krachttraining. Krachttraining zorgt ervoor dat je spieren groeien, waardoor je meer vet verbrandt.


Hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt, ook wanneer je niet aan het trainen bent. Een half uur krachttraining per week is al voldoende om je spieren te trainen en je vetpercentage te verlagen.5. Verminder stress


Als je fit wilt worden of fit wilt blijven, dan is het ook belangrijk om stress te verminderen. Wanneer je veel stress hebt, dan maakt je lichaam cortisol aan. Cortisol is een stresshormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam vet opslaat.


Wanneer je minder stress hebt, maakt je lichaam minder cortisol aan, waardoor je minder snel aankomt. Ga regelmatig naar de sportschool, mediteer, of doe aan yoga om je stressniveau te verlagen.


6. Snel fit worden door voldoende herstel


Ten slotte is het belangrijk dat je je lichaam de tijd geeft om te herstellen. Wanneer je spieren moe zijn, dan is het belangrijk dat je ze de tijd geeft om te herstellen.


Wanneer je je spieren te hard belast, dan kan dit leiden tot blessures. Wacht dus minimaal 48 uur voordat je dezelfde spieren weer traint.


Dit zijn slechts enkele tips om snel fit te worden of fit te blijven. Het is belangrijk dat je jezelf richt op een gezonde leefstijl en niet alleen op een korte termijndoel. Wanneer je een gezonde leefstijl aanhoudt dan zul je je fitter voelen en zul je het langer volhouden.


Fit worden zonder sportschool

“Kan ik fit worden zonder naar de sportschool te gaan?” is een vraag die we vaak horen. Het korte antwoord is ja! Er zijn verschillende manieren waarop je fit kunt worden en blijven, zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan.


Allereerst is het belangrijk om je voeding goed in de gaten te houden. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is namelijk cruciaal om fit te kunnen blijven.


Let er daarnaast ook op dat je voldoende water drinkt. Het is belangrijk om je lichaam voldoende vocht te geven, zodat het optimaal kan functioneren.


Naast een goede voeding is ook beweging erg belangrijk. Dit hoeft niet per se in een sportschool te zijn, maar kan ook gewoon bij jou thuis of in de buitenlucht.


Zoek activiteiten die jij leuk vindt om te doen, zodat je er ook echt plezier in hebt. Op die manier blijf je fit én heb je er ook nog eens lol in!


Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer blogs over fit worden:


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments