top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN GROEI: WAT IS HET EN HOE PAS JE HET TOE?Persoonlijke ontwikkeling is over het algemeen heel breed. Je kunt jezelf op verschillende manieren persoonlijk ontwikkelen. Zit er daarnaast werkelijk een verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en groei? Wat is het?


In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden om met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

Inhoudsopgave 

Wat is persoonlijke ontwikkeling?


Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen anders. Iedereen bewandeld namelijk zijn eigen pad. Jouw eigen route. Die van mij is heel anders dan die van jou en dat is ook prima. Het is de kunst om de beste versie van jezelf te worden en niet die van iemand anders.


Je gaat jouw eigen skills onderzoeken en verder ontwikkelen. Word jezelf ervan bewust wat je kan en wat je te bieden hebt aan de wereld. Gebruik jouw eigen kracht.

Persoonlijke groei


Naar mijn mening is persoonlijke groei anders dan persoonlijke ontwikkeling. Bij persoonlijke groei ga je daadwerkelijk de veranderingen waarnemen. Bij persoonlijke ontwikkeling ben je informatie aan het vergaren en bij groei ga je letterlijk groeien als persoon.


Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan belemmerende overtuigingen die je na een lange tijd los kunt gaan laten. Jij of anderen zullen daadwerkelijk gaan ervaren dat je veranderd bent. Hier gaat wel een ontwikkelingsproces aan vooraf.


Wat ga je leren bij persoonlijke ontwikkeling?


Zoals ik al zij is persoonlijke groei en ontwikkeling erg breed van begrip. Het is een totaalplaatje voor jouw hele leven en je kunt op vele gebieden jezelf verbeteren. Er wordt gezegd dat mensen die dit nastreven meer geluk zullen ervaren in hun leven. Ik zal hieronder kort voor je opsommen wat het voor je kan betekenen.


  1. Overwin jouw angsten en onzekerheden

  2. Leer om het verleden los te laten

  3. Laat belemmerende overtuigingen los

  4. Werk aan jouw zelfvertrouwen

  5. Ga jezelf spiritueel ontwikkelen

  6. Ervaar meer rust in je hoofd en verminder stress

  7. Hoe kun je jouw doelen gaan behalen?

  8. De beste versie van jezelf worden

  9. Leer omgaan met negatieve gedachtes

  10. Streef een gezonde leefstijl na

“Er is nog zo veel meer te ontdekken in jouw leven. Dit is ook de reden dat ik Tijdloos bewustzijn ben begonnen. Zodra we bewust gaan worden van alle gebieden in ons leven, dan kunnen we ons droomleven waar gaan maken en daar ga ik jullie bij helpen” — Kaz Willer

Waarom is zelfontwikkeling belangrijk?


zelfontwikkeling

door aandacht te besteden aan jouw zelfontwikkeling, zul je sterker worden als persoon. Je zult jezelf op verschillende vlakken in het leven gaan ontwikkelen die belangrijk zijn voor optimaal geluk, gezondheid, succes en relaties. De balans tussen deze vier factoren zijn belangrijk om geluk te ervaren en om een gezonde leefstijl na te streven.


Deze vier factoren hebben ook invloed op elkaar kan ik je vertellen. Wanneer je mentaal gezond bent, dan kun je bijvoorbeeld ook meer een gevoel van geluk ervaren en successen gaan behalen. Ik zal hieronder kort opsommen welke gebieden je aandacht kunt geven om jezelf te blijven ontwikkelen.


1. Mentale gezondheid


Jouw mentale gezondheid is belangrijk. Waarom? Omdat een goede mindset ervoor kan zorgen dat jij je mooiste leven kunt gaan leven. Je zult leren om de juiste keuzes te gaan maken in je leven die bijdragen aan meer succes, geluk, gezondheid en goede relaties met mensen.


Alles begint vaak bij de gedachtes in je hoofd en de gevoelens die je daarbij hebt. Door op een juiste manier te denken, kun je jouw dromen gaan waarmaken.


2. Fysieke gezondheid


Wanneer je niet gezond bent, dan gaat dat een hele grote blokkade in jouw leven zijn. Je wilt wel, maar je kan niet. Of je bent afhankelijk van een hele hoop zaken. Je ervaart weinig energie, wat er weer voor zal zorgen dat je niet jouw droomleven kunt gaan leven.


Je kan al het geld van de wereld hebben, maar als je niet gezond bent dan zul je niet optimaal kunnen genieten van het leven omdat jouw gezondheid je tegenhoudt.


3. Relaties & sociale vaardigheden


Ook de juiste mensen om je heen zijn belangrijk voor een goede balans in jouw leven. Positieve mensen kunnen een grote invloed hebben op hoe jij in het leven staat. Dit geldt andersom ook zo natuurlijk. Wanneer je omgaat met negatieve mensen, dan zul je zelf ook deze mindset gaan krijgen. Beslis dus goed met wie je omgaat en/of dit jou gaat helpen om jouw droomleven waar te maken.


4. Welvaart, succes & geluk


In deze tijdgeest is vrijheid geld. Geld kan zeker te weten wel bijdragen aan jouw successen en geluk. Het is niet de hoofdreden waarom je gelukkig zal zijn, maar het maakt het leven wel een stuk gemakkelijker. Zorg ervoor dat je niet te materialistisch wordt, want ook dit is maar een korte impuls van geluk.

“Zoals je hierboven leest hangt geluk dus samen met deze vier factoren. Wanneer deze niet in balans zijn, dan zul je niet een optimaal gevoel van geluk kunnen ervaren” — Kaz Willer

Voorbeelden voor jouw persoonlijke ontwikkeling


voorbeelden persoonlijke ontwikkeling

Hieronder geef ik je een aantal voorbeelden van hoe je persoonlijke ontwikkeling en groei kunt toepassen. Dit zal een antwoord kunnen geven op de vraag: hoe kan ik mezelf persoonlijk ontwikkelen? Ik zelf heb deze methoden gebruikt om aan mijn persoonlijke ontwikkeling en groei te werken.


1. Boeken lezen


Door het lezen van boeken kun jij jouw kijk op bepaalde zaken gaan verbreden. Wil je bijvoorbeeld meer informatie over hoe jij je eigen bedrijf kunt beginnen? Dan kun je daar boeken over lezen.

“Zorg er wel voor dat je boeken uitkiest over onderwerpen waar je van wilt leren en pas de informatie direct toe in jouw leven. Ik heb in het begin de fout gemaakt om in één keer te veel informatie te vergaren waardoor ik geen actie zette over hetgeen dat ik leerde” — Kaz Willer

2. Dagelijks schrijven & zelfreflectie


Door het dagelijks opschrijven van mijn gedachtes en emoties ervaar ik veel meer rust in mijn hoofd. Mijn visie op wat ik wil is veel helderder. Ik pas zelfreflectie toe om meer bewustzijn te creeren over mijn dagelijkse gevoelens, gedachtes en handelingen.


3. Mediteren & yoga


Ik probeer vaak om dagelijks te mediteren. Meestal voor het slapengaan zet ik een slaapmeditatie aan. Je kunt verschillende soorten meditatie beoefenen. Dit zal voor meer bewustzijn en ontspanning zorgen in jouw leven. Daarnaast beoefen ik af en toe yoga. Ook dit is een vorm van meditatie en je wordt er natuurlijk flexibeler van!


4. Gezond voedingspatroon & beweging


Door mijn topsport verleden heb ik me altijd beziggehouden met voeding en beweging. Een gezond voedingspatroon is belangrijk om een optimaal energieniveau te bereiken. Verdiep jezelf in gezonde voeding en beweging.


5. Volgen van trainingen & cursussen


Ik zelf heb al een hoop trainingen en cursussen gevolgd die mijn leven compleet hebben veranderd. Hierbij kun je denken aan diverse ondernemingstrainingen of trainingen over voeding en gezondheid. Op de pagina cursussen persoonlijke ontwikkeling vindt je diverse programma’s waar je mee aan de slag kunt gaan.


6. Ondernemerschap


Ik persoonlijk ben niet van een 9 tot 5 baan, omdat dit vaak alleen gebaseerd is op geld verdienen. Dit is mijn eigen mening natuurlijk. Voor jou kan het heel anders zijn. Het wordt mooi ingewikkeld met dat je jezelf kunt gaan ontwikkelen binnen het bedrijf, maar waar werk je uiteindelijk voor? Is dit ook echt wat je je hele leven wilt gaan doen?


Dit zal mij nooit helpen om mijn droomleven te creëren. Als je van avontuur en uitdagingen houdt zoals ik, dan kan ondernemerschap zeker iets voor jou zijn.

“Door ondernemerschap heb ik al enorm veel geleerd wat ik niet op school en in het “werkleven” zou leren. Ik heb vele kleine, maar ook zeer grote fouten gemaakt die lessen voor het leven aan mij hebben meegegeven” — Kaz Willer

7. Luisteren van podcasts


Tegenwoordig vind je allerlei podcasts online die je kunt luisteren. Van Ondernemen tot aan spiritualiteit. Vaak is het gratis en wordt er zeer waardevolle informatie met je gedeeld. Dit is een nieuwe manier van leren van de ervaringen van anderen die je kunt gebruiken voor jouw eigen leven.


Aanbevolen leesmateriaal:

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comentarios