top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN GROEI: WAT IS HET EN HOE PAS JE HET TOE?Persoonlijke ontwikkeling is over het algemeen heel breed. Je kunt jezelf op verschillende manieren persoonlijk ontwikkelen. Zit er daarnaast werkelijk een verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en groei? Wat is het?


In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden om met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

Inhoudsopgave 

Wat is persoonlijke ontwikkeling?


Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen anders. Iedereen bewandeld namelijk zijn eigen pad. Jouw eigen route. Die van mij is heel anders dan die van jou en dat is ook prima. Het is de kunst om de beste versie van jezelf te worden en niet die van iemand anders.


Je gaat jouw eigen skills onderzoeken en verder ontwikkelen. Word jezelf ervan bewust wat je kan en wat je te bieden hebt aan de wereld. Gebruik jouw eigen kracht.

Persoonlijke groei


Naar mijn mening is persoonlijke groei anders dan persoonlijke ontwikkeling. Bij persoonlijke groei ga je daadwerkelijk de veranderingen waarnemen. Bij persoonlijke ontwikkeling ben je informatie aan het vergaren en bij groei ga je letterlijk groeien als persoon.


Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan belemmerende overtuigingen die je na een lange tijd los kunt gaan laten. Jij of anderen zullen daadwerkelijk gaan ervaren dat je veranderd bent. Hier gaat wel een ontwikkelingsproces aan vooraf.


Wat ga je leren bij persoonlijke ontwikkeling?


Zoals ik al zij is persoonlijke groei en ontwikkeling erg breed van begrip. Het is een totaalplaatje voor jouw hele leven en je kunt op vele gebieden jezelf verbeteren. Er wordt gezegd dat mensen die dit nastreven meer geluk zullen ervaren in hun leven. Ik zal hieronder kort voor je opsommen wat het voor je kan betekenen.


  1. Overwin jouw angsten en onzekerheden

  2. Leer om het verleden los te laten

  3. Laat belemmerende overtuigingen los

  4. Werk aan jouw zelfvertrouwen

  5. Ga jezelf spiritueel ontwikkelen

  6. Ervaar meer rust in je hoofd en verminder stress

  7. Hoe kun je jouw doelen gaan behalen?

  8. De beste versie van jezelf worden

  9. Leer omgaan met negatieve gedachtes

  10. Streef een gezonde leefstijl na

“Er is nog zo veel meer te ontdekken in jouw leven. Dit is ook de reden dat ik Tijdloos bewustzijn ben begonnen. Zodra we bewust gaan worden van alle gebieden in ons leven, dan kunnen we ons droomleven waar gaan maken en daar ga ik jullie bij helpen” — Kaz Willer

Waarom is zelfontwikkeling belangrijk?


zelfontwikkeling

door aandacht te besteden aan jouw zelfontwikkeling, zul je sterker worden als persoon. Je zult jezelf op verschillende vlakken in het leven gaan ontwikkelen die belangrijk zijn voor optimaal geluk, gezondheid, succes en relaties. De balans tussen deze vier factoren zijn belangrijk om geluk te ervaren en om een gezonde leefstijl na te streven.


Deze vier factoren hebben ook invloed op elkaar kan ik je vertellen. Wanneer je mentaal gezond bent, dan kun je bijvoorbeeld ook meer een gevoel van geluk ervaren en successen gaan behalen. Ik zal hieronder kort opsommen welke gebieden je aandacht kunt geven om jezelf te blijven ontwikkelen.


1. Mentale gezondheid


Jouw mentale gezondheid is belangrijk. Waarom? Omdat een goede mindset ervoor kan zorgen dat jij je mooiste leven kunt gaan leven. Je zult leren om de juiste keuzes te gaan maken in je leven die bijdragen aan meer succes, geluk, gezondheid en goede relaties met mensen.


Alles begint vaak bij de gedachtes in je hoofd en de gevoelens die je daarbij hebt. Door op een juiste manier te denken, kun je jouw dromen gaan waarmaken.


2. Fysieke gezondheid


Wanneer je niet gezond bent, dan gaat dat een hele grote blokkade in jouw leven zijn. Je wilt wel, maar je kan niet. Of je bent afhankelijk van een hele hoop zaken. Je ervaart weinig energie, wat er weer voor zal zorgen dat je niet jouw droomleven kunt gaan leven.