top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

MISSIE EN VISIE: DE WOORDEN VOOR EEN GOEDE STRATEGIEEen goede missie, visie en strategie kunnen de basis zijn voor jouw eigen succes. Daarnaast geeft het richting in jouw leven en kun je er voldoening uit halen wanneer je dit naleeft.


In dit artikel ga ik wat verder in op hoe je een missie en visie maakt en hoe je een goede strategie kunt maken om jouw missie en visie waar te maken.

Inhoudsopgave


 

Wat is een visie?


Een visie is een ver toekomstbeeld vanuit je dromen. Dit kan voor je bedrijf zijn of voor jezelf. Bij het opstellen van een visie mag je van alles dromen. Je houdt hierbij geen rekening met eventuele beperkingen. Een visie omschrijft vaak hoe jij of het bedrijf de wereld graag zou willen zien.


Een visie gaat samen met een missie en goede doelstellingen. Het woord visie is afgeleid van het Latijnse woord videre, wat kijken of zien betekend. Een visie gaat dus om jouw kijk op de wereld, hoe je deze graag wilt zien.


Wat is een missie?


Een missie van een bedrijf of van jezelf staat vaak voor hetgeen wat je op dit moment doet of wat nodig is om jouw uiteindelijke visie waar te maken. Een missie is concreet en omschrijft waar het bedrijf voor staat, wat het doet en hoe ze hopen verandering te brengen in de wereld.


Dit kan vaak net als de visie maar 1 zin zijn of een quote. Daarnaast kun je jouw missie en visie ook verder gedetailleerd uitwerken in een document.


Het verschil tussen een missie en visie


Een visie omschrijft dus de dromen van een bedrijf of jezelf en een missie omschrijft op dit moment waar de organisatie voor staat en wat je doet om uiteindelijk je visie waar te maken. Ikzelf zeg altijd een missie kan slagen en een visie leef je na. Een missie is waar je voor staat en een visie is waar je voor gaat. Hieronder zie je nog wat vraagstellingen voor het formuleren van je missie en visie.


Missie en visie voorbeelden


Om het beeld tussen een missie en visie nog verder te verduidelijken heb ik hieronder een aantal missie en visie voorbeelden voor je neergezet van bekende bedrijven. Tot slot de korte missie en visie van mij voor Tijdloos bewustzijn.

Bedrijf

Missie (Wat we doen)

Visie (Waar we naartoe willen)

Apple

Apple streeft ernaar om de beste persoonlijke computers in de wereld te maken, en de vernieuwing van het personal computerproduct te leiden door hardware, software en internetaanbiedingen van superieure kwaliteit te leveren.

Apple ziet voor zichzelf een rol als marktleider op het gebied van innovatie, door het aanbieden van eenvoudige, maar krachtige producten die de levens van consumenten verbeteren en hen helpen hun dromen na te jagen.

Google

Google's missie is om de informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.

Google streeft ernaar om de perfecte zoekmachine te ontwikkelen die alle informatie begrijpt en nuttig maakt voor iedereen overal.

Nike

Nike's missie is om innovatie en inspiratie te brengen aan elke atleet in de wereld.

Nike ziet een toekomst waarin iedereen potentieel ontsluit, barrières doorbreekt en de grenzen van menselijke prestaties uitbreidt.

Philips

Philips' missie is om het leven van mensen te verbeteren door zinvolle innovatie.

Philips streeft ernaar om een toonaangevend bedrijf in gezondheidstechnologie te zijn, dat verbeteringen in de gezondheidszorg biedt die meetbaar zijn en die een positieve impact hebben op mensen.

Waarom zijn een missie en visie belangrijk?

vrouw die haar visie volgt

Een missie en visie zijn dus belangrijk om richting te geven in jouw leven. Het is de kracht van waaruit jij of jouw bedrijf een succes gaat worden. Het helpt je om doelstellingen te zetten en om jouw droomleven uiteindelijk werkelijkheid te maken. Het is waar jij voor staat en mensen weten wat jij te bieden hebt in de wereld.


Ten slotte zorgt dit voor een stukje geluk en voldoening in jouw leven wanneer je jouw missie en visie naleeft. Geniet van de reis naar jouw eindbestemming toe.

Een goede missie en visie strategie


Wanneer jouw missie en visie helder zijn, dan kun je een goede strategie gaan bedenken om jouw dromen werkelijkheid te maken. Zet doelstellingen volgens de SMART methode en werk het zo gedetailleerd mogelijk uit. Je kunt wekelijks even reflecteren en zelfreflectie toepassen om jouw doelstellingen bij te stellen. Maak duidelijke keuzes en stel prioriteiten.

Wat is belangrijk om nu te doen en wat is belangrijk om over een half jaar behaald te hebben? Door een goede strategie maak je alles meetbaar. Je kunt jouw groei bijhouden.


Missie en visie van Tijdloos bewustzijn


Ik heb een missie en visie voor Tijdloos bewustzijn. Deze is ontstaan vanuit een probleem en mijn kijk op de wereld. Daarnaast heb ik diverse tegenslagen gehad die me aan het denken hebben gezet. Je kunt hier mijn hele verhaal lezen.


Missie

“We openen zo veel mogelijk ogen van mensen, door alle informatie en tools bij elkaar te verzamelen die je helpen om fysiek en mentaal gezond te zijn, je persoonlijk te ontwikkelen en jouw innerlijke kracht te vinden. Volg jouw eigen pad.” — Kaz Willer

Deze missie is ontstaan vanuit problemen die we als mensen tegenkomen die ons tegenhouden om te doen wat we écht graag zouden willen. Door meer bewustzijn te creëren over de problemen die je hebt, kun je vervolgens ook oplossingsgericht gaan denken en handelen.


Visie

“Hét grootste platform waar iedereen gaat ontdekken wie ze echt zijn, wat ze willen en wat voor hen belangrijk is in het leven en hoe ze vervolgens hun droomleven waar kunnen maken.” — Kaz Willer

Een bedrijf creëren die alle mensen de mogelijkheid geeft om fyiek en mentaal gezond te zijn. Het creëren van een wereld vol vrede door mensen de juiste manieren van denken aan te leren. Het creëren van ultieme vrijheid voor de mens. Een aanbod hebben van alle benodigde (digitale) producten en trainingen van hoge kwaliteit die het leven verbeteren, makkelijker maken en die bijdragen aan jouw fysieke en mentale gezondheid.

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling


Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang. Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer blogs over doelen bereiken:

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Opmerkingen