top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

MINDFULNESS TRAINING VOLGEN? DE BESTE CURSUSSEN!Wil je stress verminderen? Ben je een echte piekeraar, die nachten kan wakker liggen over allerlei problemen? Of wil je simpelweg ontsnappen uit de dagelijkse rat race? Het volgen van een mindfulness training kan daarbij helpen.


Mindful leven betekent namelijk leven in het moment. Je leert om aandacht te hebben voor het nu, waardoor er minder ruimte is om te piekeren. Door de rust die je ervaart wordt het gemakkelijker om keuzes te maken en je eigen grenzen te bewaken.


Benieuwd of dit voor jou ook werkt? Volg dan een training of cursus op dit gebied!

Inhoudsopgave 

Wat is een mindfulness training?


Tijdens een mindfulness cursus leer je hoe je meer in het nu kunt leven. Door je aandacht te richten op het nu, in plaats van op wat nog kan komen of al is geweest, zal je meer rust ervaren. Je kunt die aandacht op allerlei manieren oefenen.


Dit kan bijvoorbeeld met behulp van meditatie oefeningen, waarbij je leert om je focus te houden en je niet te laten afleiden door andere zaken.


Daarnaast leer je ook hoe je stress signalen kunt herkennen, zodat je weet wanneer het tijd wordt om even stap op de plaats te maken.


Waarom een mindfulness cursus volgen?

Heb jij geen tijd om een cursus over mindfulness te volgen? Dan is dat direct de beste reden om het wél te doen! Mindfulness kan er namelijk voor zorgen dat je minder stress ervaart tijdens drukke perioden.


Verder blijkt uit onderzoek dat deze methode de volgende voordelen heeft:


 1. Het kan angst en spanning verminderen;

 2. Slaapproblemen nemen af;

 3. Heb je last van depressieve klachten? Ook deze kunnen met behulp van mindfulness minder worden;

 4. Ervaar je geen klachten? Ook dan kan een mindfulness cursus nuttig zijn. Het geeft je namelijk handvatten voor situaties die zich in de toekomst nog voor kunnen doen.

 5. Ten slotte heeft mindfulness ook een positief effect op je energie.

Voel je je regelmatig futloos, of ontzettend moe? Dan is deze methode dus ook erg interessant.


De beste mindfulness trainingen


Heb je besloten dat je mindfulness cursus wilt gaan volgen? Dan is de volgende vraag: waar ga je deze volgen? Wanneer je kijkt op internet zul je zien dat het aanbod aan cursussen enorm is.


Het kan daardoor lastig zijn om te kiezen en om de juiste keuze te maken. Onderstaande top 6 van trainingen kan je helpen bij het kiezen van de cursus die het beste bij jou past.


1. Mindfulness voor het Dagelijkse leven – Happy with Yoga

Ben je op zoek naar een cursus die niet te veel tijd kost, maar wel veel oplevert?


Mindfulness voor het Dagelijkse leven is dan een interessante optie. De cursus belooft je in 15 minuten per dag rust in je hoofd terug te brengen.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. De cursus is volledig online, dus je hoeft er het huis niet voor uit;

 2. Het kost je weinig tijd, waardoor de oefeningen makkelijk zijn in te passen in je dagelijkse (drukke) leven;

 3. Je ontvangt dagelijks een inspirerende mail om mee aan de slag te gaan;

 4. De cursus duurt 8 weken. Dit geeft voldoende tijd om mindfulness te integreren in je dagelijks leven, waardoor het ook na die 8 weken makkelijk vol te houden is.

2. Cursus Rust in lichaam en brein – Bureau Breinfijn

Heb je al langere tijd vage klachten, waarvan je de oorzaak niet echt kunt achterhalen? Grote kans dat ze ontstaan door stress en dagelijkse drukte. De cursus Rust in lichaam en brein is speciaal ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. Al ruim 26.000 mensen gingen je voor. Dat laat wel zien dat de cursus populair is!

 2. De training is gemaakt door een ervaren psychologe, met kennis van zaken. Dat zie je terug in het cursusmateriaal;

 3. Je leert in deze cursus hoe de processen in je lichaam werken en hoe stress daarop van invloed kan zijn. Dit geeft je meer inzicht in je eigen lijf.

3. Mindset Meesterschap Training – 365 dagen succesvol

David en Arjan van ‘365 dagen succesvol’ begeleiden al meer dan tien jaar mensen naar een leuker leven.


Grote kans dat je ze in de media wel eens bent tegengekomen, want ze schrijven ook columns en worden regelmatig geïnterviewd als experts op het gebied van een gelukkig leven.


Hun cursus is opgebouwd vanuit de gedachte: elke verandering begint met beweging.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. Je krijgt maar liefst een jaar lang toegang tot alle content. Zo kun je er dus weer op terugvallen wanneer het even toch wat minder gaat;

 2. Bij aanschaf van de cursus krijg je ook een jaar lidmaatschap van de besloten 365 Community cadeau, voor nog meer inspiratie;

 3. Je gaat tijdens de cursus onder meer aan de slag met The Work van Byron Katie, leert welke invloed je kindertijd op je beslissingen heeft en oefent met luisteren naar de stem van je hart.

4. Cursus Grip op je Gedachten – Bureau Breinfijn

Blijf je hangen in negatieve emoties? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of kun je niet ophouden met piekeren? De cursus Grip op je Gedachten helpt je om meer mindful te leven, waardoor je het gevoel krijgt dat je meer grip hebt op gebeurtenissen.


Rosalie van Gils, de eigenaar van Bureau Breinfijn staat in de top 10 beste coaches van Nederland 2021.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. Deze cursus belooft verder te gaan dan de oppervlakkige Google-adviezen om bewuster te leven. Je gaat op zoek naar verandering diep van binnen;

 2. Je krijgt een handig stappenplan aangereikt om negatieve gedachten te verminderen;

 3. De tips die je krijgt zijn praktisch en direct toepasbaar in je dagelijks leven, waardoor je er meteen mee aan de slag kunt.5. Cursus Mindfulness – PiekerSTOP methode

In een maand tijd afleren om te piekeren? Met de cursus Mindfulness van de PiekerSTOP methode zou dit moeten lukken! Met behulp van de oefeningen in deze cursus pak je het piekeren stap voor stap aan.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. De mindfulness training is gebaseerd op een unieke, eigen ontwikkelde methode. Je krijgt dus iets wat je elders niet kunt krijgen;

 2. Deze cursus mindfulness start met het creëren van bewustwording. Waarom pieker je? Wanneer dat helder is kun je met de oplossing aan de slag;

 3. Het draait niet alleen om anders denken, maar ook om anders doen. Ook hieraan wordt daarom extra aandacht besteed, zodat je de overstap van theorie naar praktijk kunt maken;

 4. Je krijgt diverse gratis bonussen, zoals een praktisch stappenplan en een werkboek.
6. Mindful Walk – Mind & Fit

Ben jij meer een denker dan een doener? Dan wordt je vast niet direct enthousiast van alle online cursussen. De Mindful Walk van Mind & Fit is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt.


Je moet er namelijk de deur voor uit! Al wandelend leer je meer rust te ervaren en meer energie te krijgen.


Waarom deze mindfulness training volgen?


 1. Deze cursus mindfulness is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaar. Vind je wandelen leuk? Dan is deze cursus vast iets voor jou!

 2. Het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken is een belangrijke focus in deze cursus;

 3. Je krijgt na aanschaf van de cursus zes maanden toegang tot de online leeromgeving, waardoor je de lessen dus in je eigen tempo kunt volgen.

Wat kost een mindfulness training?


De prijzen van mindfulness trainingen variëren sterk. Ten eerste hangt de prijs af van de manier waarop de mindfulness cursus gegeven wordt: offline (fysieke) cursussen zijn meestal wat duurder dan online trainingen.


De prijs van online trainingen varieert ook sterk, van enkele tientjes tot een paar honderd euro. Er zijn regelmatig mooie aanbiedingen te vinden, waardoor je een cursus met korting aan kunt schaffen.


Check daarnaast ook even je zorgverzekering. Soms kun je (een gedeelte van) een cursus vergoed krijgen.


Start vandaag met een mindfulness training.


Wil je aan de slag met mindfulness? Wacht dan niet langer en start vandaag al met een van de cursussen uit bovenstaande top 6.


Denk je eens in dat je binnen een paar weken minder piekert, beter slaapt, minder last hebt van vage lichamelijke klachten én met meer energie door het leven gaat.


Denk je dat dat onmogelijk is? Start vandaag met een cursus mindfulness en laat je overtuigen van het tegendeel!

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang. Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Meer artikelen over gedachten:

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page