top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WAAR OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN PERSONAL TRAINER?Wanneer je graag wilt beginnen met sporten, dan is het goed om een paar opties helder te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een personal trainer die alle ins en outs van het sporten weet en die jou dus op een goede manier kan helpen.


Het is echter wel belangrijk dat je een goede personal trainer kiest. Hieronder lees je precies hoe je dat het beste kunt doen en waar je op kunt letten bij het kiezen van een personal trainer.

Inhoudsopgave 

1. Locatie van de personal trainer


Allereerst is het verstandig om te kijken waar de personal trainer zich bevindt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je twee uur moet rijden om een keer met een personal trainer te sporten. Kijk daarom goed waar de personal trainer gevestigd is, op die manier kun je gerust in de buurt blijven sporten.


Kom je bijvoorbeeld uit de regio van Den Haag, dan is misschien een personal training in Den Haag een logische stap. Ook kun je een kijkje nemen op Ongekend Gezond om verschillende personal trainers te vergelijken.


2. Betrouwbaarheid checken


Voordat je in zee gaat met een personal trainer, is het wel goed om te checken of de personal trainer wel echt betrouwbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld tussen de recensies kijken van andere mensen, die dezelfde personal trainer hebben gehad.


Op die manier kun je jezelf goed inlezen over de persoon die jou training gaat geven. Veiligheid is namelijk bij sporten enorm belangrijk, ook al kom je al vaker in de sportschool.


Het is natuurlijk toch fijn als iemand er verstand van heeft en jou op de juiste manier kan helpen. Ook kan sporten voor sommigen heel spannend zijn, zorg er dus voor dat de personal trainer jou op een goede manier kan helpen.


3. De kosten


Het is ook van belang dat je gaat kijken naar de kosten die komen kijken bij het nemen van een personal trainer. Een personal trainer varieert namelijk van prijs, dit kan liggen aan hoe breed de personal trainer is opgeleid en hoe hij of zij jou het beste kan helpen.


De trainer kan bijvoorbeeld meer vragen als diegene meervoudig opgeleid is als strength and conditioning coach, gedragscoach of behandelaar. Zo kan een personal trainer niet alleen helpen bij het sporten, maar ook met je gedrag en voeding. Hierdoor kan het zijn dat de kosten wat hoger liggen.


Zorg er dus voor dat je een vast budget per maand kunt overhouden voor een personal trainer. Zoek daarom een personal trainer die past binnen jouw budget en past bij jouw wensen. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten van een personal trainer bij jou in de buurt en kun je zonder zorgen beginnen met sporten.


4. Specialisatie van de personal trainer


Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken naar de specialisatie van de personal trainer. Jij hebt namelijk doelen opgesteld: doelen die je wilt bereiken met behulp van een personal trainer. Zorg er daarom ook voor dat je naar een personal trainer kijkt en naar zijn of haar specialismen.


Het is wel van belang dat deze specialismen aansluiten op jouw doelen, zodat je zeker weet dat je je doelen halen kunt. Zo kan een personal trainer gespecialiseerd zijn in de algehele gezondheid, zoals je hartslag, bloeddruk, mineralen en nog veel meer.


Ook kan een personal trainer jou bijvoorbeeld helpen met bepaalde klachten, onder andere bij bekkenpijn, rugpijn of een zere nek. Ga daarom op zoek naar een personal trainer, eventueel met specialismen, die volledig aansluit op de wensen van jouw lichaam.


5. Een klik


Als laatste is het ook belangrijk om een goede klik te hebben met je personal trainer. Je wilt namelijk op een fijne manier kunnen sporten, zonder dat dat een naar gevoel geeft. Een personal trainer helpt jou natuurlijk om lekker in je vel te zitten en je te helpen sporten.

Het is dus niet de bedoeling dat je personal trainer vervelend doet tegen jou of op een nare manier met je omgaat. Het is dus van belang dat je je personal trainer eerst een beetje leert kennen, op die manier weet je wat je te wachten staat. Wanneer je een goede klik hebt met je personal trainer, dan is het tijd om te beginnen met trainen. Succes!


Deze blog bevat een samenwerking met Ongekend Gezond

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page