top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

INZICHTRIJKE BLOGBERICHTEN

DIVERSE ONDERWERPEN VERKENNEN VOOR UW KENNIS

INTENTIES: HOE KUN JE VANUIT HET GOEDE LEVEN EN WAAROM?
Je hebt vast wel een keer voorbij horen komen dat iemand iets uit goede intenties voor je deed. Wat betekent intentie precies en wat zijn goede intenties? Het kan je helpen om meer bewust te gaan leven.


Waarom is leven vanuit goede intenties zo belangrijk en hoe herken je iemand die dit niet doet? In dit artikel duik ik wat verder in op intenties, hoe je dit voor jezelf kunt gaan bepalen en waarom het belangrijk is.

Inhoudsopgave 

Wat betekend intentie?


Intentie betekend iets doen vanuit bewustzijn. Je kunt goede intenties en slechte hebben. Mensen doen iets vanuit bepaalde bedoelingen en we gaan er vaak vanuit dat ze goede bedoelingen hebben. Personen met goede intenties zullen het verste komen in hun leven.


Ze krijgen mensen met zich mee en leven vanuit positief denken en liefde voor de samenleving. Daarnaast willen ze het beste voor de omgeving en het gevolg daarvan is dat ze het zelf ook goed hebben.


Ook hun bedoelen zijn daadwerkelijk goed en komen recht vanuit hun hart. Een goede intentie kun je dus vergelijken met iemand zijn goede bedoelingen.


Leven vanuit goede intenties

Het is belangrijk om altijd vanuit goede intenties te leven. Wie leeft vanuit de juiste bedoelingen staat in lijn met het universum en zal dingen op hen pad krijgen die hen verder helpen in het leven.


Mensen zullen je vertrouwen omdat je iets doet vanuit de juiste redenen. Vanuit jouw bedoelingen wordt niemand slechter. Mensen worden er beter van.


Soms kan het zo lijken dat iets heel vervelend op jou overkomt, maar het kan zo zijn dat deze persoon dat vanuit de juiste intenties zegt om je verder te helpen. De waarheid is namelijk niet altijd fijn om te horen, maar deze helpt je wel verder in het leven.


Iemand herkennen met slechte intenties


Iemand die leeft vanuit de verkeerde intenties kun je aan verschillende zaken herkennen. Ze nemen vaak beslissingen die ten koste gaan van andere personen en ze tonen vaak manipulatief gedrag om dingen voor elkaar te krijgen.


Daarnaast kan het zo zijn dat ze van alles proberen te voorkomen en daardoor wordt hun intentie het voorkomen van iets in plaats van de intentie te stellen op iets wat ze willen.


Een klein voorbeeldje van iemand die uit de verkeerde intenties leeft. Iemand kan iets aan je willen verkopen zonder dat hij of zij achter het product of service staan dat ze aanbieden.

Er wordt van alles tegen je gezegd waarom het goed voor je zou zijn, maar in werkelijkheid is het niet heel goed of gezond en draait het tenslotte alleen maar om de verkoop.


Ze deden aardig tegen je omdat ze iets van je wilde hebben. Ze proberen te voorkomen dat je nee zegt tegen wat ze te bieden hebben. Dit is een vorm van manipulatie.


Vraag naar iemand zijn intentie bij twijfel


Wanneer je twijfelt aan de bedoelingen van een ander, praat er dan open en eerlijk over. Soms kunnen we dingen heel anders opvatten dan wat de ander bedoeld.


We geven een eigen invulling aan wat we denken dat de ander bedoeld, maar dit kan soms het tegenovergestelde zijn van wat jij denkt.


Als je dus niet zeker weet wat deze persoon bedoeld, vraag dan open en eerlijk naar wat ze hiermee bedoelen en vertel hoe jij het opvatte.


Wat kunnen goede intenties jou opleveren?

De juiste intenties kunnen je succes op alle vlakken in jouw leven opleveren. Denk aan persoonlijk en zakelijk succes. Je zult meer gezondheid, welvaart en geluk en goede relaties met mensen kunnen bouwen.


Vertrouwen in je omgeving


Goede intenties kunnen vertrouwen in je omgeving opleveren. Zeker wanneer je ook gaat handelen naar je goede bedoelingen. Wat je zegt dat maak je waar en je het beste voor met de medemens.


Als je dit keer op keer nakomt, dan beginnen mensen te zien dat je alles meent wat je zegt en dat je altijd handelt vanuit de goede intenties. Je zult goede relaties kunnen bouwen met mensen uit je omgeving, omdat je te vertrouwen bent.


Zakelijke successen


Je zult meer zakelijk succes gaan ervaren als je leeft vanuit goede intenties. Dit is een gevolg van bovenstaande. Je zult meer vertrouwen bij de mensen krijgen, waardoor je netwerk vergroot zal worden.


Dit zorgt uiteindelijk ervoor dat je samen met anderen kennis kunt delen om bijvoorbeeld jouw business te laten groeien als je een ondernemer bent.


Als werknemer zul je meer mogen doen en kun je groeien binnen het bedrijf en jezelf eventueel gaan ontwikkelen in leiderschap als je dat zou willen.


Betere gezondheidAls je de intentie hebt om gezond te leven, dan zul je ook daarop gebaseerd beslissingen kunnen nemen. Je zult letten op wat je eet en regelmatig bewegen om gezond te blijven.


Wanneer je iets ziet wat ten koste zal gaan van jouw gezondheid, dan zul je daar bewust de keuze kunnen maken om het wel of niet te doen. Je weet de gevolgen voor de korte en langere termijn.


Geluk en voldoening


Al het bovengenoemde zorgt uiteindelijk voor meer geluk en voldoening in jouw leven. Je weet dat je het goed bedoeld en dat je dit ook creëert bij anderen. Misschien inspireer je onbewust wel een hoop mensen door altijd vanuit de goede intenties te leven.


Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen aan je bedoelingen, maar het gaat erom dat jij weet hoe je het bedoelt. Trek je dus niets aan over wat anderen ervan vinden. Zolang je waarde creëert voor jouw omgeving, dan zul je meer voldoening hebben in je leven.


Altijd goede intenties in 6 stappen

Hoe kun je nu gaan leven vanuit goede intenties? Hieronder zet ik een stappenplan voor je neer dat je kan gaan helpen om de juiste intenties bij jezelf naar boven te halen.


Stap 1 voor intenties – Bepaal wat voor jou belangrijk is


Het eerste wat je dient te doen is jouw kernwaarden bepalen. Wat is voor jou echt belangrijk? Is dat bijvoorbeeld vrijheid, familie en vrienden, gezondheid, rijkdom, respect etc.


Bepaald jouw kernwaarden en wees jezelf ervan bewust wat nu echt belangrijk voor je is in het leven.

Stap 2 voor intenties – Bedenk hoe je dit wilt gaan uitvoeren


Wanneer je jouw kernwaarden hebt bepaald, dan is het goed om te kijken of je dit ook naleeft. Wanneer vrijheid bijvoorbeeld een kernwaarde voor je is, heb je dan ook alle vrijheid om te kunnen doen wat je wilt of zit je elke dag op vaste tijdstippen op je werk?


Het is belangrijk om dit inzicht voor jezelf te gaan creëren. Leef jij ook jouw kernwaarden na? Je kunt smart doelen gaan stellen om jouw kernwaarden na te gaan leven. Bedenk wat er allemaal voor nodig is om op deze manier te gaan leven.

Stap 3 voor intenties – Creëer waarde voor jouw omgeving

Je kunt alleen successen behalen als je het beste voor hebt met de medemens. Je dient daadwerkelijk de samenleving iets bij te brengen vanuit goede intenties.


Als je intentie alleen is om rijk te worden, dan zul je vroeg of laat dingen tegenkomen die je gaan belemmeren in het leven. Je zult beslissingen gaan nemen die ten koste gaan van anderen en je zult vele relaties verbreken.


Misschien gaat hierdoor ook jouw gezondheid wel achteruit en kun je niet eens meer genieten van het geld dat je hebt verdiend. Pas daarvoor op.


Daarnaast gaan mensen ook doorhebben dat je alleen maar aan geld denkt en dit gaat ten koste van jouw voldoening en geluk, want alle erkenning en waardering vanuit de medemens naar jou toe zal verdwijnen.


Dit is wel een belangrijke basisbehoefte die we nodig hebben volgens de piramide van Maslow. Als je dit niet hebt, dan zal jouw levensvreugde langzaam afnemen

Stap 4 voor intenties – Ontwikkel jezelf als persoon


Om jouw doelen te gaan behalen zul je jezelf moeten ontwikkelen als persoon. Je zult vele problemen tegenkomen op jouw pad naar wat je graag wilt. Je dient hier op de juiste manier mee te leren omgaan.


Tijdloos bewustzijn is er voor je om jouw droomleven werkelijkheid te maken. Je kunt diverse persoonlijke ontwikkeling trainingen volgen van andere partijen waarvan wij denken dat ze je verder gaan helpen in het leven.

Stap 5 voor intenties – Houd jezelf aan je eigen regels


Als je weet waar je naartoe wilt gaan, dan is het belangrijk om jezelf ook aan je eigen regels te houden. Leef jij daadwerkelijk jouw plannen na? Als je goede intenties hebt, dan zul je ze ook naleven.


Als jij er niet helemaal achter staat, dan dien je opnieuw te gaan bepalen wat voor jou belangrijk is. Je dient de discipline en motivatie te ontwikkelen om jouw doelen ook echt te gaan behalen. Als de wil sterk genoeg is, dan zul je er alles aan doen om het waar te maken.


Stap 6 voor intenties – Reflecteer op je handelingen en stel de koers bij


Zorg ervoor dat je voldoende reflecteert. Ben jij nog steeds de dingen aan het doen die je helpen om jouw droomleven werkelijkheid te maken?


Als dit niet zo is, dan dien je jouw plannen opnieuw te bekijken en opnieuw doelen te stellen. Zorg ervoor dat je weer op het juiste pad beland en dat je daar jouw werkzaamheden op afstemt.

Online trainingen persoonlijke ontwikkeling


Persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf. Jezelf ontwikkelen en veranderen kan behoorlijk ingewikkeld en spannend zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kan je samen met anderen het pad bewandelen naar vooruitgang. Een cursus persoonlijke ontwikkeling kan dan ook de steun zijn die je nodig hebt om stappen zetten naar een nog betere versie van jezelf.


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments


bottom of page