top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

HEILIGBEENCHAKRA: ALLES WAT JE MOET WETENIn dit artikel gaan we dieper in op het heiligbeenchakra en de betekenis ervan voor jouw welzijn. Als je meer wilt weten over dit belangrijke energiecentrum, ben je hier aan het juiste adres.


Het heiligbeenchakra, ook bekend als Svadhishthana, is een van de zeven chakra’s die zich bevinden langs de wervelkolom.


Het is het tweede chakra en bevindt zich net onder de navel. Dit chakra staat bekend om zijn verbinding met emoties, seksualiteit en creativiteit.


In deze blog bespreken we alles wat je erover moet weten, inclusief de betekenis ervan, de tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra en hoe je het in balans kunt brengen.

Wil jij direct beginnen met jouw helingsproces? Bekijk dan het Healing Membership!Inhoudsopgave 

Wat is het heiligbeenchakra?

Het heiligbeenchakra is een van de zeven chakra’s in ons lichaam en bevindt zich net onder de navel. Dit energiecentrum staat bekend om zijn verbinding met emoties, seksualiteit en creativiteit.


Het is belangrijk voor ons vermogen om ons gevoel van eigenwaarde en ons gevoel van plezier en genot in het leven te ervaren.


Daarnaast is het ook verbonden met ons vermogen om te creëren. Wanneer dit chakra in balans is, voelen we ons vaak geïnspireerd en creatief. We kunnen ons gemakkelijk concentreren en zijn in staat om ons werk te doen met een gevoel van voldoening.


De betekenis van het heiligbeenchakra


De betekenis van het heiligbeenchakra is diep verbonden met onze emoties en seksualiteit.


Dit chakra is verantwoordelijk voor het verwerken van onze gevoelens en ons vermogen om deze uit te drukken.


Wanneer het in balans is, zijn we in staat om onze emoties op een gezonde manier te uiten en te begrijpen. We kunnen ons openstellen voor onze gevoelens en anderen laten zien wie we werkelijk zijn.


Het heiligbeenchakra is ook sterk verbonden met ons seksuele energie. Wanneer dit chakra in balans is, ervaren we vaak een sterk gevoel van seksueel verlangen en kunnen we onze seksualiteit op een gezonde manier uiten.


Dit chakra is ook verbonden met ons vermogen om te genieten van het leven en ons gelukkig te voelen.


In het volgende deel bespreken we de tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra en hoe je het in balans kunt brengen.


Tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra

Wanneer het heiligbeenchakra geblokkeerd is, kunnen er verschillende tekenen optreden.

Hieronder staan enkele veelvoorkomende tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra:


 1. Problemen met seksualiteit: Als het geblokkeerd is, kan het moeilijk zijn om je seksuele energie te uiten en te ervaren. Dit kan leiden tot problemen zoals een laag libido, erectieproblemen en onvruchtbaarheid.

 2. Emotionele problemen: Wanneer het geblokkeerd is, kunnen we moeite hebben met het uiten en verwerken van onze emoties. Dit kan leiden tot gevoelens van schaamte, schuld, verdriet en woede.

 3. Creatieve blokkades: Als het geblokkeerd is, kan het moeilijk zijn om ons creatieve potentieel te realiseren. We voelen ons misschien ongeïnspireerd en zonder energie.


Fysieke tekenen


Het heiligbeenchakra is verbonden met verschillende fysieke systemen in ons lichaam.


Hieronder staan enkele fysieke tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra:


 1. Problemen met de bekken- en ruggebieden: Wanneer het geblokkeerd is, kan dit leiden tot problemen met de bekken- en rug gebieden. Dit kan zich manifesteren als pijn, spanning of stijfheid in deze gebieden.

 2. Spijsverteringsproblemen: Het is verbonden met ons spijsverteringsstelsel. Als het geblokkeerd is, kan dit leiden tot problemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie of diarree.

 3. Problemen met de voortplantingsorganen: Omdat het verbonden is met onze seksualiteit, kan een blokkade leiden tot problemen met de voortplantingsorganen. Dit kan zich manifesteren als pijn, ongemak of infecties.

Emotionele en mentale tekenen


Een geblokkeerd heiligbeenchakra kan ook verschillende emotionele en mentale problemen veroorzaken.


Hieronder staan enkele veelvoorkomende tekenen van een geblokkeerd heiligbeenchakra:


 1. Gevoelens van schaamte en schuld: Als het geblokkeerd is, kunnen we ons schamen voor onze seksualiteit en onze emoties. We kunnen ons ook schuldig voelen over onze verlangens en behoeften.

 2. Angst en depressie: Een geblokkeerd heiligbeenchakra kan leiden tot gevoelens van angst en depressie. We voelen ons misschien somber en hebben moeite om van het leven te genieten.

 3. Gebrek aan creativiteit: Omdat het verbonden is met creativiteit, kan een blokkade leiden tot een gebrek aan inspiratie en energie.


Het in balans brengen van het heiligbeenchakra

heiligbeenchakra in balans

Er zijn verschillende manieren om het heiligbeenchakra in balans te brengen.


Hieronder staan enkele technieken die je kunt gebruiken:


 1. Yoga-oefeningen: Er zijn verschillende yoga-oefeningen die specifiek gericht zijn op het heiligbeenchakra. Deze oefeningen helpen om de energie te laten stromen en blokkades op te heffen.

 2. Meditatie: Meditatie kan helpen om je geest te kalmeren en je te verbinden met je innerlijke zelf. Het kan ook helpen om de energie erin te laten stromen en blokkades op te heffen.

 3. Ademhalingsoefeningen: Ademhalingsoefeningen helpen om je te verbinden met je lichaam en je geest te kalmeren. Ze kunnen ook helpen om de energie erin te laten stromen.

 4. Gebruik van kristallen: Er zijn verschillende kristallen die gebruikt kunnen worden om het te openen en in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn carneool, oranje calciet en maansteen.


Het is belangrijk om te onthouden dat het in balans brengen van het heiligbeenchakra tijd en consistentie vergt. Het kan enige tijd duren voordat je de voordelen begint te ervaren, dus wees geduldig en blijf de technieken gebruiken die voor jou werken.


Yoga-oefeningen


Er zijn verschillende yoga-oefeningen die specifiek gericht zijn op het heiligbeenchakra.


Enkele voorbeelden zijn:


 1. Pigeon pose: Ga op handen en knieën zitten en breng je rechterbeen naar voren. Zet je rechtervoet naast je linker heup en strek je linkerbeen naar achteren. Houd deze houding enkele minuten vast en herhaal aan de andere kant.

 2. Goddess pose: Ga rechtop staan en zet je voeten iets breder dan heupbreedte uit elkaar. Buig je knieën en laat je heupen zakken, terwijl je je handen voor je hart plaatst. Houd deze houding enkele minuten vast.

 3. Upward-facing dog pose: Ga op je buik liggen en plaats je handen naast je schouders. Duw jezelf omhoog en strek je armen terwijl je je borst omhoogtilt. Houd deze houding enkele minuten vast.


Meditatie

Meditatie kan helpen om de energie in je heiligbeenchakra te laten stromen en blokkades op te heffen.


Hieronder staat een meditatie die je kunt gebruiken:


 1. Ga zitten in een comfortabele positie en sluit je ogen.

 2. Plaats je handen op je heiligbeenchakra, net onder de navel.

 3. Adem diep in en visualiseer dat je erdoor inademt.

 4. Houd je adem enkele seconden vast en visualiseer dat de energie in je heiligbeenchakra toeneemt.

 5. Adem uit en visualiseer dat de energie die eruit vrijkomt stroomt en het hele lichaam doordringt.

 6. Herhaal dit enkele minuten, terwijl je je concentreert op de energie in je heiligbeenchakra en de gevoelens die daarbij horen.


Kristallen


Er zijn verschillende kristallen die kunnen worden gebruikt om het heiligbeenchakra te openen en in balans te brengen.


Hieronder staan enkele voorbeelden:


 1. Carneool: Carneool staat bekend om zijn vermogen om de energie erin te laten stromen en creativiteit te bevorderen. Het kan ook helpen om seksuele problemen te verbeteren.

 2. Oranje calciet: Oranje calciet is verbonden met het heiligbeenchakra en kan helpen om het in balans te brengen. Het kan ook helpen om emoties te reguleren en positieve energie te bevorderen.

 3. Maansteen: Maansteen is een kalmerende steen die kan helpen om de emoties te stabiliseren en het heiligbeenchakra te openen. Het kan ook helpen om intuïtie en creativiteit te bevorderen.


Conclusie


Het heiligbeenchakra is een belangrijk energiecentrum dat verbonden is met emoties, seksualiteit en creativiteit. Wanneer dit chakra geblokkeerd is, kunnen er verschillende problemen optreden, zowel fysiek als mentaal.


Gelukkig zijn er verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om het heiligbeenchakra in balans te brengen, waaronder yoga-oefeningen, meditatie en het gebruik van kristallen.


Door deze technieken toe te passen en bewust te zijn van je heiligbeenchakra, kun je een gezonde en bevredigende relatie met je emoties, seksualiteit en creativiteit ontwikkelen.

Healing Membership


Transformatie begint als je een stap zet!

Als je kiest voor het Healing Membership dan zet je een belangrijke stap in jouw helingsproces en verdere ontwikkeling. Je gaat het commitment met jezelf aan om nu werkelijk ervoor te gaan.


Het Healing Membership zal je vervolgens voorzien van alle energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips die je nodig hebt om daadwerkelijk een innerlijke transformatie te maken.


Wil jij direct beginnen met jouw helingsproces? Bekijk dan het Healing Membership! 
Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments