top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

GELD VERDIENEN MET AFFILIATE MARKETINGEr zijn verschillende manieren van online geld verdienen. Je kunt het doen als hobby naast je vaste baan of uiteindelijk jouw eigen bedrijf opzetten. Geld verdienen met affiliate marketing is een goede manier om online jouw boterham te verdienen.


In dit artikel gaan we daar wat verder op in en vertellen we wat het is en hoe je dit kunt inzetten om er geld mee te verdienen. Het komt vaak niet vanzelf aanwaaien. Voor elke succesvolle onderneming zijn er vele uren in gestoken. Zorg er dus voor dat je het leuk vindt en dat je jezelf goed inleest voordat je hiermee aan de slag wilt gaan.

Inhoudsopgave


 

Wat is affiliate marketing?


Van tevoren kun je bij jezelf denken. Hoe werkt affiliate marketing? Zoals bij alle manieren om online geld te verdienen zul je bij affiliate marketing ook de uren erin moeten steken om het succesvol te maken. Het is geen manier van makkelijk geld verdienen online. Daarnaast is dit wel een van de makkelijkste manieren van online geld verdienen.


Deze manier van marketing wordt ingezet door verschillende bedrijven waarbij ze hun deelnemers vergoeden door een percentage van de verkoop af te dragen. Er zijn verschillende manieren waarop je deze manier van marketing in kan zetten.


Hieronder bespreken we verder hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Ik hoop dat dit een duidelijk antwoord geeft op jouw vraag: wat is affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing


Van tevoren zul je wel een aantal dingen moeten regelen om aan de slag te gaan. Je hebt niet veel geld nodig, maar een goede voorbereiding scheelt een hoop. Daarnaast kun je ervoor kiezen om alles zelf te doen of om verschillende dingen uit te besteden. Dit is afhankelijk van jouw kennis en budget. Hoe kun je van start gaan en geld verdienen met affiliate marketing?


Website beginnen


Als eerste dien je te kijken hoe je een website gaat beginnen en wat je daarop wilt gaan plaatsen voor teksten. Misschien heb je al affiniteit met bepaalde soort onderwerpen zoals sport en voeding bijvoorbeeld. Er zijn verschillende websiteproviders waar je een website kunt beginnen. Bij sommige is het alleen een kwestie van slepen om een mooie website te bouwen. Dit is ideaal om mee te beginnen.

Teksten schrijven of laten schrijven


Je kunt de teksten voor op jouw website door iemand laten schrijven of als je het leuk vindt, dan kun je deze teksten ook zelf gaan schrijven. Dit scheelt weer in de kosten als je genoeg verstand van het onderwerp hebt. Het is aan te raden om wel iets te kiezen wat je leuk vindt, anders ga je het op de langere termijn niet volhouden.


Een goede SEO-basis


Als je kennis hebt van SEO, dan heb je al een enorme voorsprong. Op deze manier kun je goede teksten gaan schrijven en zul je beter gevonden worden in Google. Je kunt ervoor kiezen om jezelf hierin te verdiepen. Dit zal een goed begin zijn voor jouw onderneming.

Producten aanbieden


Wanneer je een specifieke niche hebt, is het verstandig om bedrijven te gaan zoeken die in deze niche producten aanbieden, zodat jij weer via jouw website naar hen kunt doorlinken. Dit is voor de bezoekers ook meer relevant, dan dat je compleet andere producten zult aanbieden die buiten de niche vallen. Daarnaast kun je ook een meer algemene website hebben waar je van alles op plaatst.


Nu dien je alleen nog de bedrijven te vinden die aansluiten bij de artikelen waar je over schrijft. Zodra klanten via jouw website doorklikken naar een andere website en daar producten kopen, zul je een commissie ontvangen over de verkoopprijs.


Dit hoeven niet per se altijd fysieke producten te zijn, maar dit kunnen ook online cursussen zijn, advertenties of simpelweg backlinks naar andere bedrijven waar je voor krijgt betaald. Geld verdienen met affiliate marketing is een van de makkelijkste manieren van online geld verdienen.

De nadelen van affiliate marketing


Elk voordeel heeft zo zijn nadelen en andersom ook. We bespreken hier open en eerlijk welke nadelen er kunnen zitten aan dit type marketing.


  1. Je bent afhankelijk van de verkoper van de producten. Als dit een inkomstenbron is geworden, dan kan deze wegvallen als de verkoper besluit er mee te stoppen en stopt het geld verdienen met affiliate marketing.

  2. Daarnaast kan het even duren voordat je een inkomen gaat opbouwen. Het is geen manier van makkelijk geld verdienen online. Je bent namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers dat op jouw website komt. Geen bezoekers is geen inkomen. Ook kunnen jouw inkomen per maand verschillen omdat je hiervan afhankelijk bent.

  3. Wanneer je niet zo’n goede SEO-kennis hebt kan het lastig zijn om jouw teksten op de juiste manier te schrijven. Je kunt hier wel iemand voor inhuren, maar dit kost veel geld.

De voordelen van affiliate marketing


voordelen affiliate marketing


Geld verdienen met affiliate marketing brengt vele voordelen met zich mee. Hieronder sommen we ze voor je op.


  1. Je hebt om te beginnen geen eigen producten nodig die je aanbiedt. Je biedt deze namelijk aan van andere bedrijven.

  2. Het enige wat je nodig hebt, is een website en verkeer dat naar jouw website komt.

  3. Vaak kun je al met een klein bedrag beginnen en zo stapje voor stapje gaan uitbreiden.

  4. Een ander groot voordeel is dat het op de langere termijn een passieve inkomstenbron kan worden. Wanneer de website eenmaal staat en je met verschillende bedrijven partnerschappen hebt, is het alleen nog noodzakelijk om verkeer naar jouw website te krijgen. En zelfs dit kan gratis door slim om te gaan met het schrijven van teksten.

  5. Wanneer je teksten op een goede SEO-manier structureert, zullen mensen jouw website in Google gaan vinden.

  6. Daarnaast heb je ook niet te maken met klanten die hen producten terug willen sturen, omdat deze niet van jou zijn. Er zijn dus genoeg redenen om vandaag nog aan de slag te gaan!5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page