top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN? ZO DOE JE DAT!We leven in een tijd waarin we voortdurend bezig zijn met onze persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast willen we de beste versie van onszelf worden en daarvoor doen we alles wat in ons vermogen ligt.


We lezen boeken over persoonlijke groei, volgen online cursussen en gaan naar seminars en doen alles om beter te worden, maar soms lijkt het erop dat we niet vooruitgang boeken. Hoe je de beste versie van jezelf wordt? Daar ga je in dit artikel achter komen!

Wil jij de beste versie van jezelf worden? Bekijk dan de beste nlp opleidingen!
Inhoudsopgave 

Wat betekent de beste versie van jezelf worden?


Wat betekent het eigenlijk om de beste versie van jezelf te worden? In een wereld waarin iedereen streeft naar perfectionisme, kan dit een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden.

Op social media zien we vaak mensen die het lijken te hebben “samengevat” in een paar foto’s of een korte bio, maar is dat echt wat het betekent?


De beste versie van jezelf worden betekent niet dat je perfect bent, of dat je alles in je leven op orde hebt. Het betekent dat je je best doet en dat je je concentreert op wat voor jou belangrijk is. Daarnaast betekent het ook dat je niet bang bent om hulp in te roepen als je het nodig hebt.


Het betekent ook dat je niet alles alleen hoeft te doen. Je hoeft niet alles in je eentje te doen of te begrijpen. Het is goed om hulp te vragen en te accepteren, zodat je je kunt concentreren op wat voor jou belangrijk is.


Waarom is het belangrijk om de beste versie van jezelf te worden?

We zijn allemaal op zoek naar geluk. We willen graag een leven leiden waarin we ons gelukkig voelen en tevreden zijn met wat we hebben. Maar soms lijkt het alsof dit geluk maar net buiten ons bereik ligt. We zijn altijd op zoek naar iets beters, iets wat ons gelukkiger zal maken.


Maar wat als het geluk niet buiten ons ligt? Wat als het geluk binnenin ons ligt? Wat als we onszelf kunnen maken tot de beste versie van onszelf, zodat we een gelukkiger leven kunnen leiden?


Dat is precies wat ik bedoel. Als we willen dat ons leven gelukkig is, moeten we ervoor zorgen dat we de beste versie van onszelf zijn. Dit betekent niet dat we perfect zijn, maar wel dat we het beste uit onszelf halen.


We moeten leren onze fouten te accepteren, onze sterke punten te versterken en onze zwakke punten te verbeteren. Alleen op deze manier kunnen we het beste uit onszelf halen.


Dat betekent niet dat het altijd makkelijk zal zijn. Het leven is moeilijk en soms lijkt het alsof alles tegen je werkt. Maar als we de beste versie van onszelf willen zijn, moeten we door blijven gaan. We moeten onze doelen nastreven en ons best blijven doen, ook als het moeilijk is.


Dit ervaar je als je de beste versie van jezelf bent:


 1. een gelukkiger leven

 2. tevreden zijn met onszelf en ons leven

 3. onze dromen najagen en onze doelen bereiken

 4. een goede gezondheid

 5. leuke mensen om ons heen

 6. iets doen wat we leuk vinden

 7. goede dosis zelfvertrouwen


En dit is slechts een kort lijstje van punten. We zijn allemaal op zoek naar geluk. Laten we ervoor zorgen dat we de beste versie van onszelf zijn, zodat we het geluk kunnen vinden dat we zoeken.


Hoe je de beste versie van jezelf wordt. 10 tips!Nu je weet waarom het belangrijk is om de beste versie van jezelf te worden is het tijd om je een aantal handige tips te geven!


1. Maak genoeg fouten


Wees niet bang om fouten te maken. Fouten maken is een onderdeel van het leven en het maakt ons uniek. Probeer altijd je best te doen, maar wees niet bang om te fouten. Streef ernaar om beter te worden, niet perfect.


2. Concentreer jezelf op wat jij belangrijk vindt


Als je de beste versie van jezelf wilt worden, moet je ervoor zorgen dat je je concentreert op wat voor jou belangrijk is. Stel jezelf de volgende vragen:


Wat maakt mij gelukkig? Wat vind ik belangrijk in het leven? Wat wil ik bereiken? Als je weet wat voor jou belangrijk is, kun je je concentreren op het bereiken ervan.


3. Vraag om hulp


Hulp vragen is niet altijd gemakkelijk, want we willen graag alles zelf kunnen. We denken dat we er alleen voor staan en dat we het allemaal zelf moeten kunnen. Maar soms is het nodig om hulp te vragen, omdat we dan sneller en beter vooruitgang kunnen boeken.

Als je vastloopt in je persoonlijke ontwikkeling, kan het zinvol zijn om hulp te vragen aan een coach, een therapeut of aan iemand anders die je kan helpen.


Hulp vragen is niet erg, want het betekent dat je de beste versie van jezelf wilt worden. Als je hulp vraagt, laat je zien dat je bereid bent om te groeien en je doelen te bereiken. Hulp vragen is een teken van kracht, niet van zwakte.


4. Houd jezelf gezond en fit


Voor veel mensen is het de droom om fysiek en mentaal gezond te zijn, een evenwichtige lifestyle te hebben en gelukkig te zijn. Kortom, om de beste versie van jezelf te worden.


Een van de redenen waarom het belangrijk is om jezelf gezond en fit te houden, is dat je dan in staat bent om optimaal te presteren. Als je niet genoeg beweegt en ongezond eet, zal je je minder scherp voelen en zul je minder goed presteren.


Je hebt simpelweg meer energie en kunt je beter concentreren als je je lichaam goed verzorgt.


Daarnaast is het belangrijk om jezelf gezond en fit te houden, omdat je dan minder kans hebt op het ontwikkelen van chronische ziekten. Als je een ongezonde lifestyle hebt, vergroot je de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.


Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, verklein je de kans op het ontwikkelen van deze chronische ziekten.


Als je de beste versie van jezelf worden, is het dus belangrijk om jezelf gezond en fit te houden. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, zorg je ervoor dat je lichaam en geest optimaal functioneren en verklein je de kans op het ontwikkelen van chronische ziekten.


Zo word je niet alleen de beste versie van jezelf, maar vergroot je ook je levensverwachting.


5. Doe wat je leuk vindt

In het dagelijks leven maken we veel keuzes. Sommige daarvan zijn kleine keuzes, zoals welke kleren we aan willen doen, of welke route we naar ons werk nemen. Andere keuzes zijn groter, zoals welke studie we willen gaan doen, of met welke partner we willen trouwen.


Deze keuzes maken ons wie we zijn en bepalen hoe ons leven eruitziet. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuzes te maken, zodat we het leven leiden dat we écht willen leiden.


Een van de grootste keuzes die we in ons leven maken, is welke baan we nemen. We kunnen kiezen voor een baan die goed betaald, maar waar we ongelukkig zijn. Of voor een baan die minder goed betaalt, maar waar we wel gelukkig zijn.


De meeste mensen kiezen voor de eerste optie. Ze denken dat het belangrijkste is om veel geld te verdienen, zodat ze een leuk leven kunnen leiden. Maar is dat wel echt zo?


Studies hebben uitgewezen dat mensen die in een baan werken waar ze gelukkig zijn, ook meer geld verdienen dan mensen die in een baan werken waar ze ongelukkig zijn.


Dit komt omdat ze beter presteren in hun werk als ze het leuk vinden. Daarnaast zijn ze ook minder vaak ziek, waardoor ze meer werkdagen maken en dus meer geld verdienen.


Kortom: als je de beste versie van jezelf wilt zijn, is het belangrijk om alleen te doen wat je leuk vindt. Op die manier ben je niet alleen gelukkiger, maar ook succesvoller.


6. Wees beleefd


Beleefdheid is een karaktereigenschap die vaak wordt onderschat. Toch is het erg belangrijk om beleefd te zijn, zowel voor jezelf als voor anderen. Als je beleefd bent, toon je dat je respect hebt voor anderen en dat je je aan sociale normen houdt.


Dit maakt je aantrekkelijker voor anderen en zorgt ervoor dat je beter in staat bent om met anderen samen te werken. Bovendien kan beleefdheid helpen bij het oplossen van problemen en het voorkomen van conflicten.


Kortom, als je de beste versie van jezelf wilt worden, is het belangrijk om beleefd te zijn.


7. Help anderen waar je kunt


Als je de beste versie van jezelf wilt zijn, moet je anderen helpen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is echt waar. Door anderen te helpen, help je jezelf namelijk op twee manieren. Ten eerste leer je door het te doen.


Als je iemand anders helpt, leer je hoe je iets moet doen. Je leert nieuwe vaardigheden en kennis die je verder helpen in het leven. Ten tweede helpt het je om je eigen problemen te zien.


Wanneer je bezig bent met het helpen van een ander, kun je vanaf een afstand naar jouw eigen problemen kijken. Dit geeft je een frisse blik en zorgt ervoor dat je beter in staat bent ze op te lossen.


Dus als je de beste versie van jezelf wilt zijn, help dan anderen. Het zal je helpen op de lange termijn.


8. Wees positief

Positiviteit is een krachtige tool die je kan gebruiken om je leven te verbeteren en om de beste versie van jezelf te worden. Het helpt je bij het bereiken van je doelen, het maakt je gelukkiger en het brengt je meer in contact met anderen.


Positiviteit is ook een belangrijke beschermfactor tegen stress en depressie. Als je leert positief te zijn, zul je merken dat je leven verandert voor het beter.


9. Stel doelen


Volgens recent onderzoek is het stellen van doelen een van de sleutels tot succes. Het vergroot namelijk je motivatie, focus en zelfdiscipline. Als je wilt weten hoe je de beste versie van jezelf kunt worden, is het dus zeker aan te raden om doelen te stellen.


Doelen moeten wel realistisch zijn, anders loop je het risico dat je ze nooit bereikt. Het is beter om kleine, haalbare doelen te stellen, die je stap voor stap kunt bereiken. Op deze manier blijf je gemotiveerd en zie je je vooruitgang, wat weer zorgt voor een positieve spiraal.


Als je de beste versie van jezelf wilt worden, is het dus zeker aan te raden om doelen te stellen. Dit zal je helpen je focus te behouden, je gemotiveerd te houden en ervoor te zorgen dat je energie niet wordt verspild aan onbelangrijke dingen.


10. Blijf altijd leren


Blijven leren is ontzettend belangrijk als je de beste versie van jezelf wilt zijn. Je leert namelijk niet alleen je grenzen kennen, maar ook hoe je ze verleggen kunt. Daarnaast ontdek je wat je fijn vindt en wat niet.


Je leert ook hoe je met obstakels om kunt gaan en hoe je ze kunt overwinnen. Door te blijven leren groeit je als persoon en word je steeds beter.


Het is echter niet altijd makkelijk om te blijven leren. Je moet er namelijk wel wat voor doen. Bijvoorbeeld bereid zijn om te falen en je moet doorzetten als het moeilijk wordt.


Je moet ook nieuwe dingen uitproberen en je comfortzone verlaten. Dit is soms spannend, maar het is altijd de moeite waard. Alleen door te blijven leren kun je namelijk de beste versie van jezelf worden.


De beste versie van jezelf worden door NLP

Neuro-linguïstisch programmeren, kortweg NLP, is een methode die je helpt de beste versie van jezelf te worden. NLP is gebaseerd op het idee dat je gedachten en emoties beïnvloeden hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.


Door bewuste keuzes te maken in je gedachten en emoties, kun je jezelf positief beïnvloeden en je doelen bereiken.


NLP is een praktische methode die je direct toepast in je dagelijkse leven. Het is geen therapie of een religie, maar een praktische methode waarmee je je leven kunt verbeteren.


NLP is gebaseerd op de wetenschap van de neurologie, de taalkunde en de psychologie.

De basisprincipes van NLP zijn:


 1. We communiceren met onszelf en met anderen door middel van onze gedachten, gevoelens, woorden en gedrag.

 2. We hebben alle mogelijkheden en resources in onszelf om onze doelen te bereiken.

 3. We zijn niet onze problemen, we zijn veel meer dan dat.

 4. We kunnen onze gedachten en emoties beïnvloeden, zodat we ons beter voelen en onze doelen bereiken.

 5. We leren door onze ervaringen en kunnen daarvan leren.

 6. Door onze manier van denken en voelen te veranderen, kunnen we ons leven verbeteren.


NLP is een praktische methode waarmee je de beste versie van jezelf kunt worden. Door bewuste keuzes te maken in je gedachten en emoties, kun je jezelf positief beïnvloeden en je doelen bereiken.

NLP opleiding volgen? De beste cursussen op een rijtje!


Een NLP opleiding of cursus kan ervoor zorgen dat je krachtiger in het leven gaat staan.


 1. Effectiever en beter communiceren

 2. Meer zelfvertrouwen

 3. Leer daarnaast omgaan met emoties van jezelf en anderen

 4. Verbeter jouw relaties met mensen

 5. Wordt ten slotte succesvoller in het leven

 6. Persoonlijke groei & ontwikkeling


Wil jij de beste versie van jezelf worden? Bekijk dan de beste nlp opleidingen! 
 


Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Aanbevolen leesmateriaal:


1 weergave0 opmerkingen

Comments