top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

CHAKRA KLEUREN: BETEKENIS EN WERKINGEN VOOR ONS LEVENOm ons beter te voelen, kunnen we gebruik maken van de kracht van de chakra kleuren. In ons dagelijks leven kunnen we vaak gestrest zijn en onszelf moeilijk concentreren.


Dit kan komen door vele factoren, zoals een drukke werkdag of gezinsproblemen. Wanneer we ons gestrest voelen, kan dit invloed hebben op ons lichaam en ons denken.


Dit is waar chakra kleuren je bij kunnen helpen. In dit artikel duik ik verder in op de betekenis van de verschillende kleuren.

Wil jij direct beginnen met jouw helingsproces? Bekijk dan het Healing Membership!


Inhoudsopgave 

Wat zijn chakra kleuren?

De chakra’s zijn energiepunten in het lichaam die volgens de Oosterse traditie worden gebruikt om de geest, het lichaam en de emoties in balans te houden.


Er zijn vele manieren om deze chakra’s in balans te houden, waaronder het gebruik van kleuren. Chakra kleuren kunnen worden gebruikt in meditatie, reiki, chakra healing of andere helende praktijken, of gewoon in het dagelijks leven.


De kleuren van de chakra’s zijn afgeleid van de kleuren van de regenboog en elke chakra heeft zijn eigen unieke energie.


Sommige mensen beweren dat ze chakra kleuren kunnen zien wanneer ze mediteren of in een diepe rusttoestand zijn. Anderen voelen de energie van de kleuren wanneer ze ze gebruiken in hun dagelijkse leven.7 chakra kleuren en de betekenis

chakra kleuren betekenis

Chakra kleuren hebben allemaal een betekenis. De kleuren vertegenwoordigen de verschillende energieën in ons lichaam. Deze energieën hebben invloed op ons welzijn en onze geestelijke en fysieke gezondheid.


Ze kunnen ons helpen om beter in balans te komen. Er zijn zeven verschillende chakra kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen unieke betekenis en werking. Het is belangrijk om ze in de juiste volgorde te gebruiken.


Hieronder zie je de 7 chakra kleuren in de juiste volgorde:


  1. Rood

  2. Oranje

  3. Geel

  4. Groen

  5. Blauw

  6. Indigo

  7. Violet


Rode chakra kleur (kracht, energie en levenskracht)

De eerste chakra kleur is rood. Deze staat voor kracht, energie en levenskracht. Het geeft ons de kracht om te gaan en te doen. Daarnaast is het een krachtige kleur die ons helpt om onze doelen te bereiken.


Deze chakra kleur heeft veel betekenis en werking in ons lichaam. Het staat voor onze basisbehoeften en gevoelens van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. Het is de kleur van onze passie, seksualiteit en creativiteit.


Deze rode kleur helpt ons om onze angsten te overwinnen en onze strijdlustige kant te tonen. Het is een kleur die ons verbindt met onze innerlijke kracht en onze levensenergie.


Oranje chakra kleur (creativiteit, enthousiasme en levenslust)

De tweede chakra kleur is oranje. Deze staat voor creativiteit, enthousiasme en levenslust. Deze chakra kleur geeft ons de kracht onze dromen te verwezenlijken. Het is een kleur die ons helpt om onze creativiteit te uiten.


Dit chakra bevindt zich in het onderste gedeelte van het lichaam, net boven het genitaal gebied. Het is de plek waar onze seksuele en creatieve energie zich bevindt. Wanneer dit chakra in balans is, voelen we ons sexy, levendig en creatief.


We hebben een sterke emotionele stabiliteit en zijn in staat om onze seksuele energie te kanaliseren in constructieve en creatieve projecten.


Gele chakra kleur (wijsheid, kennis en verlichting)

De derde chakra kleur is geel. Deze kleur voor wijsheid, kennis en verlichting. Het geeft ons inzicht en helpt ons beslissingen te nemen en het helpt om onze verstandelijke kant te vergroten.


Deze chakra kleur is ook wel bekend als het solar plexus chakra. Dit bevindt zich in het midden van onze bovenbuik. Wanneer dit chakra in balans is, voelen we ons zelfverzekerd en kunnen we onze doelen bereiken.


Helaas is het vaak verstoord door stress en negatieve emoties, waardoor we ons onzeker en machteloos voelen. Gelukkig kunnen we het weer in balans brengen door de gele chakra kleur te omarmen.


Wanneer we de gele chakra kleur omarmen, voelen we ons krachtig en zelfverzekerd. Het geeft ons de moed om onze doelen te bereiken en onze dromen waar te maken.


Wanneer we ons solar plexus chakra in balans hebben, voelen we ons gelukkig en gezond. Dus als je je machteloos en onzeker voelt, probeer dan de gele chakra kleur toe te passen in je leven en je zult snel resultaten zien!


Groene chakra kleur (balans, genezing en rust)

De vierde chakra kleur is groen. Deze staat voor balans, genezing en rust. Het geeft ons rust en helpt ons onze emoties te verwerken en het helpt om ons lichamelijk en geestelijk te laten herstellen.


Wanneer we ons verbinden met de kleur groen in ons chakra systeem voelen we ons verbonden met de aarde. Groen is de kleur van het hart en het hart chakra. De kleur groen staat voor evenwicht, rust, natuur, genegenheid, groei, hoop en vrede.


Het is de kleur van de balans tussen lichaam en geest. De kleur groen is een kalmerende kleur die helpt bij het creëren van een rustige en ontspannen sfeer. Het is een kleur die helpt bij het uitlokken van een diep gevoel van welbevinden.


Blauwe chakra kleur (communicatie, expressie en liefde)

De vijfde chakra kleur is blauw. Deze staat voor communicatie, expressie en liefde. Het geeft ons de kracht om onze ware gevoelens te uiten. Het is een kleur die ons helpt om onze liefde te delen.


De kleur blauw is geassocieerd met het keel chakra. Dit is het centrum van communicatie en uitdrukking. Het is verbonden met hoe we ons uitleven en onze emoties uiten.


Wanneer dit chakra in balans is, voelen we ons vrij om te zijn wie we zijn en uit te drukken wat we voelen. We hebben een heldere communicatie met onszelf en anderen, en we zijn niet bang om onze ware stem te laten horen.


Blauw is een kalmerende kleur die rust brengt. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een diepere slaap.


Het is een kleur die verbinding maakt en helpt bij het openen van het hart. Het is een kleur die rust en kalmte uitstraalt en ons helpt onze emoties te uiten.


Blauw is de kleur van de hemel en de oceaan. Het is een kleur die ruimte geeft en ons helpt ons te concentreren en ons te richten op het hier en nu. Het is een kleur die verbinding maakt met onze innerlijke wijsheid.


Als je je gestrest voelt, of moeilijk kunt slapen, probeer dan een blauwe steen of een blauwe kristal in je hand te houden of in je zak te dragen. Een blauwe edelsteen ketting die je om je nek kunt hangen is ook leuk!


Je kunt ook een blauwe kaars aansteken of een blauw licht in je slaapkamer laten branden. Laat de kleur blauw je helpen om rust te vinden en je emoties te uiten.


Indigo chakra kleur (intuïtie, wijsheid en inzicht)

De zesde chakra kleur is indigo. Deze staat voor intuïtie, wijsheid en inzicht. Het geeft ons de kracht om onze gevoelens te vertrouwen. Het is een kleur die ons helpt om onze wijsheid te vergroten.


De indigo chakra kleur is een kleur die steeds vaker voorkomt in meditatie en boeddhistische kringen. De kleur heeft een diepe, rustgevende uitstraling en wordt daarom gezien als een kleur die goed is voor de verdieping van je bewustzijn.


Indigo staat ook bekend om zijn helende werking, vooral op het gebied van emotionele problemen.


Violet chakra kleur (transcendentie, verlichting en bewustwording)

De zevende chakra kleur is violet. Deze staat voor transcendentie, verlichting en bewustwording. Het geeft ons de kracht om ons bewust te worden van onze ware aard en helpt om onze spiritualiteit te vergroten.


Het zit boven op het hoofd en staat symbool voor het hoger bewustzijn. Deze kleur wordt meestal geassocieerd met de koning en de koninklijke familie. Violet is ook de kleur van het wandelen tussen de werelden, spiritualiteit en wijsheid.


Werken chakra kleuren echt?


De werking van chakra kleuren is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen geloven in hun kracht. Sommige mensen beweren dat ze veranderingen in hun gemoedstoestand en welzijn hebben ervaren door het gebruik van chakra kleuren.


Chakra kleuren kunnen een mooie en ontspannen manier zijn om je dagelijkse leven meer bewustzijn en balans te geven.

Healing Membership


Transformatie begint als je een stap zet!

Als je kiest voor het Healing Membership dan zet je een belangrijke stap in jouw helingsproces en verdere ontwikkeling. Je gaat het commitment met jezelf aan om nu werkelijk ervoor te gaan.


Het Healing Membership zal je vervolgens voorzien van alle energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips die je nodig hebt om daadwerkelijk een innerlijke transformatie te maken.


Wil jij direct beginnen met jouw helingsproces? Bekijk dan het Healing Membership! 
Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.


Veelgestelde vragen


Kun je chakra kleuren zien?


Chakra kleuren kunnen worden gezien met het blote oog. Sommige mensen zien de kleuren helderder dan anderen. Chakra kleuren kunnen ook worden gezien met behulp van een chakra kleuren test. Er zijn verschillende soorten tests die je kunt gebruiken om je chakra kleuren te bepalen.


Wat is de volgorde van de chakra kleuren?


De volgorde van de chakra kleuren is: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Het is belangrijk om deze chakra kleuren volgorde te gebruiken als je ermee wilt gaan werken.


Misschien ook interessant:1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments