top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

BODY STRESS RELEASE (BSR): WAT IS HET EN HOE WERKT HET?Body Stress Release (BSR) is een therapie die steeds populairder wordt. Maar wat is het eigenlijk? En waarom zouden we het moeten doen?


In deze moderne wereld worden we dagelijks geconfronteerd met stress. Het kan zijn dat je je geestelijk gestrest voelt door te veel te moeten denken, of fysiek gestrest door een zware werkdag of heftige oefening.


Wat veel mensen echter niet weten, is dat lichamelijke stress ook een negatieve invloed kan hebben op je dagelijkse leven.


Gelukkig bestaat er een manier om lichamelijke stress te verminderen, namelijk door Body Stress Release. In dit artikel leggen we alles uit over BSR, zodat je kunt bepalen of het iets voor jou is.


Inhoudsopgave


 

Wat is Body Stress Release?


Body Stress Release is een manier om het lichaam te helpen ontspannen en stress te verminderen. De methode is ontwikkeld door Amerikaanse chiropractor David Berceli.

Het is gebaseerd op het idee dat spanningen in het lichaam vastzitten en dat deze kunnen leiden tot allerlei klachten. Door deze spanningen te ontspannen, kunnen we de klachten verminderen of voorkomen.


Het is geschikt voor iedereen die last heeft van stress of spanning. Daarnaast is het een veilige en natuurlijke manier om de klachten te verminderen. Het is een methode waarbij spierspanning wordt verlicht door middel van lichamelijke manipulatie.


Dit kan door middel van massages, acupunctuur of een andere vorm van lichamelijke manipulatie. Het is een drugloze en natuurlijke manier om stress te verminderen, en heeft daarom vele voordelen. De voordelen zullen we later in dit artikel met je bespreken.


Toepassen van BSR

BSR kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kun je bijvoorbeeld een BSR-behandeling krijgen, maar je kunt ook zelf aan de slag met BSR-oefeningen. Beide manieren kunnen helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de gezondheid.


BSR behandeling


Als je interesse hebt in BSR, kun je een behandeling bij een erkende therapeut volgen. Er zijn verschillende soorten behandelingen, dus vraag eerst bij de therapeut na of de behandeling geschikt is voor jou.


Sommige behandelingen kunnen namelijk niet geschikt zijn voor mensen met bepaalde klachten of aandoeningen.


Het is een natuurlijke reactie van het lichaam waarbij beschermende stoffen worden aangemaakt wanneer het lichaam bedreigd wordt door schadelijke stoffen.


BSR therapie is een unieke behandeling die gebruik maakt van deze natuurlijke reactie om het lichaam te helpen herstellen van schade en ziekte.


Body Stress Release oefeningen


Naast BSR-behandelingen kun je ook zelf aan de slag met BSR-oefeningen. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om het lichaam te helpen ontspannen. Het is belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren, zodat je het maximale resultaat bereikt.

Als je de oefeningen niet goed uitvoert, kunnen ze juist spanning in het lichaam veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat je de oefeningen goed uitvoert, is het aan te raden om een BSR-cursus te volgen.


Tijdens een deze cursus leer je namelijk hoe je de oefeningen moet uitvoeren en je krijgt ook advies over welke oefeningen geschikt zijn voor jou.


Voordelen van BSR therapie

Body Stress Release is een goede manier om het lichaam te helpen ontspannen en stress te verminderen. Het is een veilige en natuurlijke manier om de klachten te verminderen.


Daarnaast is het ook een goede keuze als je liever niet met medicijnen wilt werken. Als je interesse erin hebt, kun je een behandeling bij een erkende therapeut volgen of een BSR-cursus volgen.


BSR therapie biedt vele voordelen, waaronder:


1. Schade herstellen in je lichaam


BSR therapie maakt gebruik van de natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam om schade te herstellen. Deze reactie activeert het immuunsysteem en stimuleert het lichaam om beschermende stoffen aan te maken.


Dit helpt het lichaam sneller te herstellen van schade en ziekte.


2. Minder hoofdpijn door Body Stress Release


Body Stress Release kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Dit komt doordat spierspanning vaak de oorzaak is van hoofdpijn. Door de spieren in je nek, rug en schouders te ontspannen, kun je hoofdpijn voorkomen of verminderen.


3. Meer energie


Body Stress Release kan je energieker maken. Wanneer je spierspanning hebt, maakt je lichaam meer stresshormonen aan. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een slechte nachtrust.


Door je spieren te ontspannen met deze therapie, kan je lichaam weer ontspannen en energieker worden.


4. Minder stress door Body Stress Release

Ten vierde kan Body Stress Release helpen bij het verminderen van stress. Wanneer je gestrest bent, maakt je lichaam meer stresshormonen aan. Dit kan leiden tot een slechtere stemming, een slechtere gezondheid en een verminderde weerstand.


Door je spieren te ontspannen met deze therapie, kan je lichaam weer ontspannen en minder stresshormonen aanmaken.


5. Betere lichamelijke prestaties


Body Stress Release helpen bij het verbeteren van je lichamelijke prestaties. Wanneer je spierspanning hebt, beperkt dit je bewegingsvrijheid en kan het je spieren verzwakken.

Door je spieren te ontspannen met deze therapie, kan je weer beter bewegen en je spieren versterken.


6. Pijn verminderen door Body Stress Release


Body Stress Release kan helpen bij het verminderen van pijn. Spierspanning kan pijn veroorzaken in je nek, rug, schouders of andere delen van je lichaam. Door je spieren te ontspannen met deze therapie, kan je pijn verminderen of voorkomen. 


7. Natuurlijke manier


Body Stress Release is een drugloze en natuurlijke manier om stress te verminderen, en heeft daarom vele voordelen. Als je last hebt van stress, hoofdpijn, vermoeidheid, pijn of een slechte lichamelijke prestatie, kan deze therapie een goede optie voor je zijn.


Body Stress Release vergoeding door de verzekering

body stress release vergoeding verzekering

BSR is niet bedoeld als een medische behandeling, maar veel mensen ervaren verlichting van hun klachten erdoor. Sommige verzekeringen vergoeden de kosten ervan, maar dit is niet gegarandeerd.


Het is belangrijk om te weten welke verzekeringen wel en niet vergoeden, zodat je weet of je recht hebt op een vergoeding.


In sommige gevallen vergoeden verzekeringen de kosten van BSR als de behandeling wordt gezien als een aanvulling op een andere behandeling, zoals fysiotherapie of chiropractie.

Verzekeringen kunnen ook de kosten vergoeden als de behandeling wordt gezien als een preventieve maat, zoals bij het voorkomen van.


Er zijn verschillende verzekeringen die de kosten van BSR vergoeden, maar het is belangrijk om te weten dat de vergoedingen verschillen per verzekering.


Het is raadzaam om contact op te nemen met je verzekering voor meer informatie over wat ze wel en niet vergoeden.


De onderstaande verzekeringen erkennen de BSRAN in 2022 en kunnen BSR in één of meerdere pakketten vergoeden:


  1. Aevitae (EUCARE)

  2. De Friesland

  3. FBTO (alleen bestaande klanten vanaf 2020)

  4. ONVZ

  5. PNOzorg

  6. ProLife

  7. VvAA

  8. Zilveren Kruis


Body stress release wetenschappelijk onderzoek

Er is echter weinig wetenschappelijk onderzoek naar de werking van BSR. Er zijn enkele kleine studies naar de effecten ervan op stress gerelateerde klachten, maar deze studies zijn niet definitief.


Een recente studie uit 2016 toonde aan dat BSR een positief effect had op stress gerelateerde klachten bij mensen met chronische stress. De studie toonde ook aan dat het een positief effect had op de kwaliteit van leven.


Echter, meer onderzoek is nodig om de werking van BSR te bevestigen.


Veelgestelde vragen


Hoe snel werkt Body Stress Release?

Body Stress Release werkt meestal binnen enkele sessies, maar soms kan het enkele weken of maanden duren voordat je de volle effecten ervan merkt.


Wat is Body Stress Release therapie?

Body Stress Release therapie is een methode die ervoor zorgt dat je lichaam ontspant en je geest kalmeert. Het werkt door het uitlokken van een reflex in het lichaam, waardoor de spieren ontspannen en de bloedcirculatie verbetert. BSR kan helpen bij het verlichten van stress, angst, pijn en andere klachten.


Is Body Stress Release onzin?

BSR wordt beschouwd als een vorm van alternatieve geneeskunde en wordt door sommigen beschouwd als onzin. Anderen beweren dat BSR hen heeft geholpen met allerlei klachten, waaronder rug- en nekpijn, hoofdpijn, stress en spanning.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments