top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

WAT ZIJN DE BESTE VITAMINE SUPPLEMENTEN?Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van vitamine supplementen. Het is een goede aanvulling voor als je een tekort hebt aan een bepaalde vitamine. Wat de meest geschikte vitamine supplementen zijn, dat is voor iedereen verschillend.


In deze blog gaat het over verschillende soorten vitamine supplementen en wat de beste vitamine supplementen voor jou kunnen zijn.

Inhoudsopgave 


Over vitaminesupplementen


Vitamine supplementen zijn voedingssupplementen die bedoeld zijn om het dieet van een persoon aan te vullen met bepaalde vitamines. Ze zijn vaak in de vorm van pillen, capsules, tabletten of een vloeibare vorm en zijn aanvullend op de voedingsstoffen die met voedsel worden ingenomen.


Het doel van het nemen van vitaminesupplementen is om specifieke vitamines aan te vullen en zo jouw gezondheid te verbeteren. Hieronder een aantal belangrijke punten bij vitaminesupplementen:


  1. Aanvulling op voeding Vitamine supplementen zijn geen vervanging van gezond eten, maar een aanvulling. Het is belangrijk om naast de supplementen zo gebalanceerd mogelijk te eten en de supplementen als aanvulling te beschouwen.

  2. Individuele behoeften Afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht, levensstijl, gezondheidstoestand en dieetkeuzes hebben mensen voedingsbehoeften. Daarom heeft niet iedereen vitaminesupplementen nodig en is de behoefte van mensen die het wel nodig hebben altijd anders.

  3. Tekorten en risico’s Voor mensen met een tekort aan bepaalde vitamines of voor mensen die een bepaald dieet volgen zijn vitamine supplementen erg nuttig. Wel is er risico op een overmatige hoeveelheid aan vitamines en dit kan schadelijk zijn voor het lichaam. Dit komt vooral voor bij vet oplosbare vitamines. Dit zijn vitamine A, D, E en K.

  4. Professioneel advies Voordat je begint met vitamine supplementen, is het aan te raden om professioneel medisch advies in te winnen. Een zorgverlener helpt je bepalen welke supplementen jij nodig hebt en ook welke dossering je dan moet aanhouden. Specialisten in vitamine supplementen kunnen je hierbij goed helpen.

  5. Kwaliteit van supplementen Er zijn ontzettend veel verschillende merken en soorten vitamine supplementen op de markt. Het is belangrijk om supplementen van een betrouwbare fabrikant te kiezen die voldoen aan de kwaliteitsnormen.


Welke vitamine supplementen zijn geschikt voor jou?


Zoals eerder genoemd, moet je op basis van de tekorten die je hebt bij vitamines bepalen welke vitamine supplementen je nodig hebt. Dit kan het beste in overleg met een professional, zodat je geen verkeerde dingen kiest. Wel zijn er vitamine supplementen die veilig zijn om te nemen, ook al heb je een evenwichtig dieet.


Wel is het belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan te houden. Als eerste is dit vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en speelt een rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Vitamine D krijg je binnen door zonlicht en voeding.


Ook vitamine B12 kan iedereen wel nemen in de aanbevolen hoeveelheid. Vitamine B12 is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen, een gezond zenuwstelsel en energieproductie. Deze vitamine komt voornamelijk voor in dierlijke producten, dus mensen die plantaardig eten lopen het meest risico op een tekort.


Ten slotte nog foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B9. Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap en speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen.


Dit bericht is gesponsord

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page