top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

Dry Woods

BLOGPOSTS

DIVERSE BLOGS VOOR JOUW FYSIEKE & MENTALE GEZONDHEID

AFVALLEN ZONDER DIEET? MET DEZE 10 TIPS GAAT JE DAT LUKKEN!Afvallen zonder dieet is een manier van afvallen die steeds populairder wordt. Veel mensen vinden het vervelend en moeilijk om zich aan een strikt dieet te houden, en dit is waar afvallen zonder dieet bij kan helpen.


Het belangrijkste verschil tussen deze twee benaderingen is dat je bij afvallen zonder dieet niet hoeft te letten op wat je eet, maar dat je gewoon minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.


Dit kan op allerlei manieren gedaan worden, bijvoorbeeld door meer te bewegen en caloriearme voeding te eten.


De voordelen van afvallen zonder dieet zijn dat je niet hoeft te letten op wat je eet, en je dus gewoon van je favoriete voedsel kunt blijven genieten. Ook hoef je geen strenge regels te volgen, wat afvallen met een dieet vaak wel vereist.


Bovendien is het bewezen dat afvallen zonder dieet effectief is, en dat je er ook weer makkelijk mee kunt stoppen als je weer op je streefgewicht bent. Als je wilt afvallen, dan is afvallen zonder dieet dus een goede optie.

Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

Inhoudsopgave 

Snel afvallen zonder dieet? 10 tips

Snel afvallen zonder dieet? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk! Er zijn namelijk genoeg mensen die erin slagen om af te vallen zonder dieet.


Hoe ze dat doen? We geven je hieronder 10 tips die je helpen om gezond en verantwoord af te vallen zonder dieet.


1. Drink elke dag minimaal 2 liter water.


Water drinken is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je gewicht. Wist je dat je door minimaal 2 liter water per dag te drinken, ongeveer 100 kcal per dag extra verbrandt?


Dat komt doordat je lichaam energie moet gebruiken om het water af te breken. Dit proces noemen we thermogenese.


2. Eet meer vezels.


Vezels zijn onmisbaar voor een gezonde darmflora. Daarnaast zorgen vezels er ook voor dat je een verzadigd gevoel krijgt en voorkomen ze dat je snel weer honger krijgt.


Eet daarom dagelijks minimaal 30 gram vezels, in de vorm van volkorenproducten, fruit, groente en/of peulvruchten.


3. Verminder je inname van verzadigde vetten.


Verzadigde vetten zitten voornamelijk in dierlijke producten, zoals vlees, kaas en boter. Ze zorgen ervoor dat je cholesterolgehalte stijgt en vergroten daarmee je kans op hart- en vaatziekten.


Verminder daarom je inname van verzadigde vetten en eet meer onverzadigde vetten, zoals olie, noten en avocado’s.


4. Eet regelmatig, maar eet niet teveel


Het is belangrijk om regelmatig te eten, zodat je lichaam niet in de ‘survival mode’ gaat en voedingsstoffen gaat sparen. Eet daarom minimaal 3 maaltijden per dag, maar eet niet teveel. Je hoeft niet vol te proppen tot je buikpijn krijgt.


5. Verminder je suikerinname

Suiker zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt. Dit geeft je een energieboost, maar daarna krijg je weer snel honger. Je kunt suiker vervangen door natuurlijke zoetstoffen, zoals honing of stevia.


6. Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit.


Eet liever een kleinere portie van een duurdere, gezondere maaltijd, dan een grote portie van een goedkope, ongezonde maaltijd. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig om de voedingsstoffen van ongezonde producten af te breken.


7. Verminder je cafeïne inname.


Cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt. Dit kan ervoor zorgen dat je een opgeblazen gevoel krijgt en je gewicht toeneemt. Verminder daarom je inname van cafeïne en drink liever thee of water.


8. Ga regelmatig naar de sportschool.


Naast een gezonde voeding is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen. Ga daarom minimaal 2 à 3 keer per week naar de sportschool. Hierdoor verbrand je niet alleen extra calorieën, maar je bouwt ook spiermassa op.


Spieren zijn namelijk zwaarder dan vet, dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer je weegt.


9. Let op je snelheid van eten.


Een andere factor die beïnvloedt hoe snel je verzadigd bent, is je snelheid van eten. Hoe sneller je eet, hoe minder tijd je lichaam heeft om aan te geven dat je verzadigd bent. Eet daarom langzaam en kauw goed, zodat je lichaam de tijd heeft om aan te geven wanneer je vol zit.


10. Slaap genoeg.


Om af te vallen is het belangrijk dat je lichaam voldoende rust krijgt. Wanneer je slaapt, dan breekt je lichaam de voedingsstoffen die je hebt opgenomen tijdens de maaltijd af. Slaap daarom elke dag minimaal 7 à 8 uur, zodat je lichaam voldoende tijd heeft om te herstellen.Is afvallen zonder dieet verantwoord? 5 voordelen

afvallen zonder op dieet te gaan

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we willen afvallen, en dus gaan we op dieet.


We volgen een streng eetplan, we tellen elke calorie die we binnenkrijgen, en we maken ons elke dag opnieuw wijs dat we vandaag echt die laatste liter cola drinken of die enorme chipszak leegeten.


We vallen een paar kilo af, maar het lijkt wel of het steeds moeilijker wordt om het dieet vol te houden. Bovendien kom je vaak weer aan, met alle vervelende gevolgen van dien.


Is het dus niet beter om af te vallen zonder dieet? Hieronder geven we 5 redenen waarom afvallen zonder dieet een goede keuze is.


1. Je voelt je niet altijd hongerig


Een van de grootste problemen van een dieet is dat je je altijd hongerig voelt. Je bent voortdurend bezig met eten, en je kunt je maar moeilijk concentreren op andere dingen.

Wanneer je niet op dieet bent, dan voel je je minder hongerig en heb je meer energie voor andere dingen in het leven.


2. Je krijgt meer voedingsstoffen binnen


Als je op dieet bent, dan probeer je vaak zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen. Dit betekent echter ook dat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt, wat slecht is voor je gezondheid.


Wanneer je niet op dieet bent, dan kun je ervoor kiezen om gezonde voedingsmiddelen te eten, zodat je lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.


3. Je komt niet zo snel aan

Na een streng dieet kom je vaak aan, omdat je lichaam ineens weer toegang heeft tot alle lekkere dingen die je tijdens het dieet hebt moeten missen.


Wanneer je niet op dieet bent, dan kun je af en toe een cheatmeal eten zonder dat je het gevoel hebt dat je iets moet missen. Dit maakt het makkelijker om een gezond eetpatroon aan te houden.


4. Je kunt eten wat je wilt


Als je op dieet bent, dan moet je je vaak aan strenge regels houden wat betreft je wel en niet mag eten. Dit is vaak erg vervelend, en je kunt je maar moeilijk concentreren op andere dingen als je constant bezig bent met het tellen van calorieën.


Wanneer je niet op dieet bent, dan kun je eten wat je wilt, en hoef je je geen zorgen te maken over het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.


5. Je hoeft je niet schuldig te voelen


Als je op dieet bent, dan voel je je vaak schuldig als je iets eet wat je niet ‘mag’. Dit is vervelend, en het kan ervoor zorgen dat je je niet lekker voelt.


Wanneer je niet op dieet bent, dan hoef je je niet schuldig te voelen als je iets eet waar je zin in hebt. Je kunt genieten van je eten zonder je schuldig te voelen.


Hoeveel kilo kun je afvallen zonder dieet?

Het is een veelgestelde vraag en helaas is het antwoord niet zo eenduidig. Het hangt af van verschillende factoren, zoals je levensstijl, genetische aanleg en hoeveel je weegt op het moment dat je begint met afvallen.


Als je wilt afvallen, dan is het belangrijk om je doelen realistisch te stellen. Het is niet realistisch om te verwachten dat je 10 of 20 kilo kunt afvallen in een maand, zelfs niet als je een strikt dieet aanhoudt.


1-2 kg afvallen zonder dieet per week


Een gezonde en haalbare optie is om ervoor te zorgen dat je ongeveer 1 à 2 kilo per week afvalt. Dit kun je bereiken door minder calorieën te eten en door regelmatig te bewegen.


Als je een gezonde levensstijl hebt en niet te veel weegt, dan is het mogelijk om ongeveer 1-2 kilo per week af te vallen zonder dieet. Dit kun je bereiken door je calorie inname aan te passen en door regelmatig te bewegen.


Als je echter veel overgewicht hebt, dan is het waarschijnlijk dat je sneller afvalt in het begin. Dit is omdat je lichaam dan meer vet opslaat en je metabolisme sneller werkt.


In sommige gevallen is het mogelijk om sneller af te vallen, maar dit is niet gezond en niet aan te raden. Het is beter om je afvalproces rustig op te bouwen en ervoor te zorgen dat je gezond blijft.


Als je een gezonde levensstijl aanhoudt, dan zul je uiteindelijk je streefgewicht bereiken en kun je op een gezonde manier blijven afvallen.

1-2 kg / week afvallen met de Afslank Receptenbijbel


Wil jij direct 1-2 kg per week gaan afvallen zonder dieet? Dan kan de Afslank Receptenbijbel je daarbij helpen! De Afslank Receptenbijbel is een boek met meer dan 140 recepten en diverse pagina’s aan informatie. In het boek staan allerlei tips en trucs om af te vallen.


Zo leer je bijvoorbeeld wat je allemaal kunt eten om af te vallen, en welke producten je beter kunt vermijden.


Wil jij aan een gezond lichaam werken onder begeleiding inclusief benodigde supplementen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!Deze blog bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Comments