top of page

Tijdloos Bewustzijn

Volg jouw eigen pad

“Wees niet bang om te laten zien wie jij echt bent. Stap uit de schaduw en straal als de zon”

Hou jezelf niet in voor anderen. Laat jezelf zien. Laat zien hoe mooi jij werkelijk bent. Leef jouw mooiste leven en laat zien wat je te bieden hebt.

“Emoties onderdrukken zal je naar onder drukken, laat ze naar boven stromen”

Onderdruk jouw emoties niet, maar laat ze lekker stromen. Ze zijn er niet voor niets. Deze emoties zijn er om verwerkt te worden.


Wanneer je ze niet meer onderdrukt, dan zul je groeien als persoon, meer zelfliefde ontwikkelen, bouwen aan betere relaties, meer levenslust en geluk creëren en tenslotte zul je minder mentale en fysieke gezondheidsklachten ervaren.

“Wees niet hard, koel en moeilijk te breken zoals steen, wees kwetsbaar“

Leer omgaan met jouw emoties. Stop ze niet weg, maar laat ze stromen. Wees kwetsbaar en breek alle muurtjes stapje voor stapje af die je om jezelf heen hebt gebouwd.

“Ik moet lachen om mijn eigen gedachtes, ik neem mezelf niet zo serieus“

Als ik niet bewust ben van mijn dagelijkse gedachtes kan het zo zijn dat ik ga geloven in wat ik denk. Een gedachte is niets meer dan een invulling van hoe ik ergens tegen aan kijk en deze hoeft niet waar te zijn.


Ik schrijf dagelijks om mezelf meer bewust te worden van mijn gedachtes, als ik dit niet zou doen, dan kunnen vervelende gedachtes in mijn gevoel gaan zitten i.p.v. in mijn hoofd zonder dat ik weet wat er aan de hand is.


Door het schrijven ga ik buiten mijn gedachtes staan en kijk ik alleen naar de feiten.

“Even niets moeten, gewoon lekker zijn”

Stel jezelf eens de vraag: kies ik ervoor om dit te doen of doe ik het omdat het moet? Voel ik mezelf verplicht? Heb ik überhaupt de keuze om het niet te doen? Heb ik geld nodig om te kunnen leven of ontvang ik geld voor mijn eigen creatie?


Wat wil ik eigenlijk echt doen? Durf ik alleen te zijn of wil ik naar mijn vrienden en vriendinnen om niet alleen te zijn? Als ik volledig kan zijn wie ik ben, wat zou ik dan doen? Moet ik dan echt iets doen van mezelf?

“Een invulling vanuit je gedachte is een bevestiging naar jezelf”

Stel je bent met iemand in gesprek. De intentie van de persoon die tegen jou praat is om jou te helpen. Deze persoon zegt tegen je: ik zag je werk voorbijkomen, dat ziet er goed uit!


Echter denk ik wel dat als je het op deze manier laat zien, dat nóg meer mensen het mooi zouden vinden. Je kunt nu tegen jezelf zeggen dat deze persoon jouw werk afkraakt, terwijl het juist positieve feedback is.


Je dient hier dus te leren omgaan met feedback. Misschien vond je jouw werk zelf niet goed, dus dan ligt je aandacht alleen bij het negatieve.

“Het enige dat je hebt dat ben je zelf”

De grootste uitdaging zie je als je in de spiegel kijkt. Wees lief voor jezelf. Je hebt maar één lichaam waar je zuinig mee om dient te gaan.


Dit lichaam heb je gekregen, maar jij bent nog veel groter dan dit. Zorg dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen. Als alles wegvalt, dan heb je alleen jezelf nog.

“Wanneer je nee zegt tegen een ander, dan zeg je automatisch ja tegen jezelf”

Waarom zou je bang zijn voor een reactie van de ander als je nee zegt? Mag je geen zelfliefde hebben? Kies altijd voor jezelf en ren niet voor iedereen op en neer om het ze leuk te maken.


Als de persoon waartegen je nee zegt boos wordt, dan weet je ook weer dat zij je proberen te manipuleren. Laat het los. Als iemand écht om je geeft, dan zal hij of zij jou begrijpen als je nee zegt en het je gunnen om voor jezelf te kiezen.

“Kies voor jezelf, omdat je van jezelf houdt en omdat je het waard bent”

Waarom zou je het niet verdienen om jezelf op de 1e plaats te zetten? Stop met het steeds tevredenstellen van een ander. Je zult in een neerwaartse spiraal terecht komen als je het altijd goed wilt doen voor anderen.


Sta op voor jezelf. Start vandaag met het creëren van jouw eigen droomleven en stop met het volgen van de massa.

“Ik hou van mij is de sleutel tot het houden van een ander”

Wanneer ik van mezelf hou kan ik onvoorwaardelijk geven zonder iets terug te verwachten. Ik hou niet van een ander als ik een hoop verwachtingen van deze persoon heb.


Als je niet rookt of niet kookt vind ik je ineens een stuk minder leuk of aardig? Nee… ik hou van je zonder voorwaarden, omdat ik van mezelf hou en onafhankelijk ben.

“Stop met het plakken van pleisters op wonden, want hierdoor zul je van binnen niet genezen”

Ik gebruik hier emotie eten als voorbeeld. Wanneer je jezelf niet goed voelt, ga jezelf dan niet verdoven met bijvoorbeeld lekker eten om niet bij dat gevoel te komen. Zo zijn er vele afleidingen om ons heen waardoor we niet hoeven te voelen. Leg alles aan de kant en ga even 30 minuten voelen wat er in je omgaat.

“Er is geen perfect plaatje, behalve als je kunt ZIJN wie je bent, dat is perfect voor jouw leven”

Het perfecte plaatje bestaat niet voor de buitenwereld, maar voor jezelf wel! Dit ben je als je gewoon kunt ZIJN wie je bent. Pas jezelf voor niemand aan. Just be you. Dat is mooi genoeg!

Geluk Quotes: Vind Inspiratie voor een Vreugdevol Leven

Geluk is een universeel verlangen en een essentieel onderdeel van ons welzijn. Of je nu op zoek bent naar dagelijkse motivatie, een oppepper nodig hebt op een sombere dag, of gewoon wat inspiratie zoekt, geluk quotes kunnen een krachtige bron van positiviteit zijn. Op deze pagina hebben we een prachtige verzameling van de meest inspirerende geluk quotes voor je samengesteld. Deze wijsheden helpen je herinneren aan de kleine dingen die vreugde brengen en het belang van dankbaarheid in het dagelijks leven.

De Kracht van Geluk

Geluk is meer dan alleen een emotie; het is een staat van zijn die ons hele leven kan beïnvloeden. Door je te omringen met positieve gedachten en inspiratie, kun je een gelukkiger en meer vervuld leven leiden. Geluk quotes kunnen je eraan herinneren om de mooie momenten te koesteren, waardering te hebben voor wat je hebt, en om te blijven streven naar je dromen en doelen. Laat deze quotes je helpen om elke dag met een glimlach en een gevoel van voldoening tegemoet te treden, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen.

bottom of page